Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pražský Impact Hub spouští projekt pro udržitelnou produkci potravin

Pražský Impact Hub ve spolupráci s několika partnery včetně České veganské společnosti spouští první iniciativu v Česku zaměřenou na udržitelnou produkci potravin. Future of Food je tří měsíční program, který nabízí podporu všem, kdo razí inovativní a udržitelnou produkci. Pro účastníky projektu je připraven profesionální mentoring, odborné konzultace, vzdělávací workshopy i diskuzní setkání s experty z potravinářského oboru.

„Potravinový průmysl zaznamenal i v České republice v posledních letech nárůst inovativních rostlinných výrobků, stále se však z hlediska dostupnosti a pestrosti, chuti nebo i ceny nevyrovná nabídce dalších západních zemí,” uvedl předseda České veganské společnosti Martin Ranninger„Proto jsme rádi, že na našem území bude spuštěn program, který podpoří i ty firmy, které se rozhodnout jít rostlinnou cestou,” doplnil.

Poradí experti z oboru

Účastníci projektu se potkají se zajímavými osobnostmi z oblasti udržitelných potravin jako je majitel Freshbedýnek Martin Ducháček, generální ředitel společnosti Country Life Otto Jiránek, generální ředitel EMCO Martin Jahoda či zakladatel platformy scuk.cz Kamil Demuth. Ti všichni spolu s dalšími odborníky pomůžou účastníkům iniciativy vylepšit projektové a finanční řízení jejich firem a zaměřit se přímo na potřeby zákazníků.

„V Impact Hubu chceme podpořit ty, kteří usilují o pozitivní změnu a motivují druhé k uvědomělým rozhodnutím, která ovlivní život dalších generací. Přesně proto vznikl akcelerační program Future of Food,” přiblížila motivaci programová manažerka Future of Food Markéta Pavlíková.

Beseda z pohodlí domova

Jaké budeme produkovat potraviny v první polovině 21. století? Jak nasytíme 10 miliard lidí? Odpovědi na tyto otázky budou hledat účastníci panelové diskuze na téma Budoucnost jídla v rámci iniciativy Future of Food. Debatu bude možné sledovat online v úterý 14. července od 18:30 do 20 hodin. Registrovat se je možné zde.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Impact Hub Praha, pixabay.com

Štítky Impact Hub, potraviny, projekt, udržitelnost, jídlo, Česká veganská společnost, z.s., Česko, COUNTRY LIFE, Emco

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražský Impact Hub spouští projekt pro udržitelnou produkci potravin  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.