Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Školky v Praze 8 jsou uzavřeny. Na úřadě platí omezený režim

Od dnešního dne až do odvolání je uzavřeno všech 24 mateřských školek, které zřizuje Praha 8. Rozhodl o tom Krizový štáb městské části. Ten zároveň rozhodl o novém režimu chodu úřadu. Veškerá agenda, která lze, bude od pondělí 16. března vyřizována pouze na prosklených přepážkách podatelny v přízemí budovy úřadu.

Senioři se mohou obrátit na krizovou bezplatnou nonstop linku 800 160 166, kterou zřídilo Hl.m.Praha a spravuje ji Život 90.  Na lince lze získat informace v souvislosti s onemocněním COVID-19 nebo si ve spolupráci se soukromými obchodníky objednat balíčky potravin nebo hygienických potřeb. Telefonní linka je určena seniorům 65+ a má napomoci ke zvládnutí situací, kdy se senior ocitá díky aktuální krizové situaci v izolaci. Život 90 také vyzývá všechny, kdo by se chtěli dobrovolně zapojit do pomoci. Více informací na stránkách zivot90.cz.

Pro ostatní agendy je dnes úřad zavřený a budou prověřeny technické možnosti, jak u agend, které nelze převézt na přepážky podatelny, zajistit bezkontaktnost mezi úředníkem a klientem. „Stále platí žádost k občanům o omezení návštěv úřadu jen v opravdu naléhavých případech a po předchozí telefonické domluvě s konkrétním úředníkem," uvedl mluvčí Prahy 8 Martin Šalek.

Pečovatelská služba Prahy 8 zatím funguje bez omezení, přestože i pečovatelky musely reagovat, s ohledem na omezení provozu základních škol, výběrem nemocenské. „Vzhledem k budoucímu nepředvídatelnému vývoji bylo provedeno vytipování rizikových klientů, u kterých nelze poskytování pečovatelské služby přerušit, protože nemají blízkou rodinu," pověděl mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto www.montepe.mypage.cz

Štítky koronavirus, omezení, školky, Praha 8, Praha, Martin Šalek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školky v Praze 8 jsou uzavřeny. Na úřadě platí omezený režim  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.