Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Do pražských škol dnes nepřišlo téměř 177 tisíc žáků. Rodiče dostanou potvrzení elektronicky

Do pražských základních, středních a vyšších odborných škol dnes kvůli mimořádnému opatření ministerstva zdravotnictví nepřišlo téměř 177 tisíc žáků. Hlavní město podle mluvčího magistrátu Víta Hofmana zřizuje společně s městskými částmi, církvemi a soukromým sektorem celkem 498 škol těchto typů.

Elektronické potvrzení

Primátor Zdeněk Hřib se v úterý večer dohodl s ministryní práce a sociálních věcí Janou Maláčovou, že potvrzení pro zaměstnavatele budou moci školy rodičům, kteří musí s dětmi zůstat doma, vystavit elektronicky. „Elektronické vystavení potvrzení výrazně ulehčí situaci rodičům i školám. Jsem rád, že paní ministryně poskytla v této věci součinnost,“ pověděl primátor.

Celkem se mimořádné opatření ministerstva zdravotnictví týká 176 786 žáků a 498 škol na území města. V Praze je pak dalších 43 180 dětí ve 428 mateřských školách.

Zaměstnavatelům bude elektronické potvrzení stačit, ale zaměstnanec bude muset dodat originál později. Hlavní město však chce, aby nebylo potřeba originál předkládat vůbec.

Učitelé připraví domácí výuku

Bezpečnostní rada hlavního města Prahy pro tuto chvíli nedoporučila uzavření základních uměleckých škol, domů dětí a mládeže, ani mateřských škol, jeslí a dětských skupin. Doporučení bezpečnostní rady se ale týká domácí výuky. „Školy a učitelé by měli žákům připravit domácí výuku a pravidelně jim zasílat učivo a úkoly. Započaté lyžařské turnusy a školy v přírodě by na základě doporučení pražské bezpečnostní rady měly školy dokončit. Vzhledem k nižšímu pohybu žáků v MHD vzala Bezpečnostní rada hlavního města na vědomí informaci, že budou zrušeny školní linky," uvedl mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Město Liberec

Štítky omezení, koronavirus, školy, žáci, Praha, hlavní město, Vít Hofman, rada, Zdeněk Hřib, Jana Maláčová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do pražských škol dnes nepřišlo téměř 177 tisíc žáků. Rodiče dostanou potvrzení elektronicky  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.