Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Muž se skácel k zemi. Zachránila ho všímavá kolemjdoucí

Všímavá kolemjdoucí zachránila zdraví recepčnímu budovy v Havlíčkově ulici naproti Masarykova nádraží. Žena viděla, jak se muž za zamknutými dveřmi sesunul k zemi, neváhala a zavolala pomoc. Strážníci rozbili dveře, k muži se dostali a starali se o něj do příjezdu záchranářů.

V neděli 18. září půl hodiny před půlnocí zavolala žena na tísňovou linku 156, aby strážníkům popsala, že z ulice viděla, jak se v uzamčené budově recepční sesunul na zem. Muž se podle oznamovatelky ještě pokusil vstát, ale pak už přestal reagovat na veškeré podněty zvenčí.

Do Havlíčkovy ulice se tak okamžitě vydaly hlídky městské policie. „Strážníci se nejprve snažili všemi možnými způsoby zjistit, zda je muž při vědomí. Z obavy o jeho zdraví se nakonec rozhodli pro násilný vstup do budovy. Hasičskou sekerou rozbili jednu skleněnou výplň a vstoupili dovnitř. Za pultem recepce ležel starší muž, který byl sice při vědomí, ale značně dezorientovaný,“ popsala zásah strážníků jejich mluvčí Irena Seifertová na Facebooku.

Strážníci muži zajistili teplo a kontrolovali jeho stav až do příjezdu záchranářů. „Příčinou jeho kolapsu byl pravděpodobně hypoglykemický šok,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky záchrana, zásah, strážníci, muž, Praha, Praha Masarykovo nádraží, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž se skácel k zemi. Zachránila ho všímavá kolemjdoucí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.