Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

InterContinental se kompletně promění a přejmenuje. Podívejte se na vizualizaci

Ikonický pražský hotel InterContinental se v nejbližší době dočká rekonstrukce. Výrazná změna čeká také jeho okolí. Na prezentaci budoucích změn Pařížské ulice přišly tento týden desítky lidí. Jejich reakce na změnu byly vesměs pozitivní.

„Diskuze s občany je v prvopočátcích každé výstavby přínosná. Je důležité, aby se vedla konstruktivně, jelikož místní obyvatelé často zachytí detaily, které architekt nevidí. Jsem rád, že InterContinental je v rukách lidí, kteří mají k Praze 1 dlouholetý vztah a diskuze s občany se nebojí,“ řekl náměstek primátora Petr Hlaváček (TOP 09).

Hotel InterContinental ovládla začátkem loňského roku investiční společnost R2G tuzemských miliardářů Oldřicha Šlemra, Pavla Baudiše a Eduarda Kučery. Provoz hotelu letos převezme luxusní řetězec Fairmont, který je součástí hotelové skupiny Accor a pod jeho taktovkou se bude konat rekonstrukce hotelu.

 „Od začátku jsme se soustředili na veřejný prostor, který je v dnešní podobě nevzhledný. Chceme ten prostor významně rozšířit, prodloužit Pařížskou ulici a propojit ji s Dvořákovým nábřežím až k Vltavě. Všechno s důrazem na to, aby to byl atraktivní prostor pro veřejnost. Proto má projekt pracovní název Staroměstská brána,“ říká architekt Marek Tichý.

Představený projekt okolí hotelu počítá s rozšířením veřejného prostoru a vytvořením tunelu skrz val nábřeží s pěší zónou až k Vltavě. Autoři projektu také slibují zklidnění dopravy a chaotického parkování na piazzettě vedle hotelu, kde má vyrůst i menší komerční budova navazující na zástavbu Pařížské ulice. Zrekonstruovaný hotel se navíc otevře pod novým názvem Golden Prague Hotel.

Ohodnoť článek

Foto TaK archtekti

Štítky InterContinental, Praha, hotel, Golden Prague Hotel, rekonstrukce, Petr Hlaváček, projekt, TOP 09, Pavel Baudiš, Eduard Kučera, R2G, Accor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

InterContinental se kompletně promění a přejmenuje. Podívejte se na vizualizaci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.