Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

ANKETA: Šli byste se koupat do Vltavy? Podle odborníků je čistší než dřív

Koupání ve Vltavě rozděluje pražskou veřejnost na dva tábory. Členové jednoho tábora by do Vltavy nikdy nevlezli a s oblibou říkají, že kdo tak učiní, může jít hned z řeky na kožní. Zástupci druhého tábora si bez okolků koupel ve Vltavě užívají, ať už v Modřanech, na Císařské louce, ve Žlutých lázních nebo na Štvanici. K jakému táboru patříte vy? Hlasujte v anketě.

Teplota řeky se pohybuje kolem patnácti stupňů

Voda ve Vltavě zůstává kvůli kaskádě velmi studená, její teplota v Praze se pohybuje v letních dnech v průměru od dvanácti do šestnácti stupňů. Právě kvůli nízké teplotě je koupání ve Vltavě na vlastní odpovědnost.

„Původně sloužil areál jako koupaliště a sluneční lázně, po výstavbě Vltavské kaskády v padesátých letech dvacátého století se ale voda výrazně ochladila. Nicméně vodním sportům to vůbec nevadí a návštěvníci případné náhlé svlažení nesou s humorem,“ popisuje v tiskové zprávě mluvčí Žlutých lázní Hana Tietze.

Vltava je čistší než dřív

Ty, kteří se do Vltavy nebojí, potěší fakt, že odborníci se shodují na tom, že nejdelší česká řeka je v Praze čistší než v minulosti.

„Vltava je ve skvělé kondici pro koupání. Jako každou sezonu jsme nechali laboratorně prověřit vzorky vltavské vody u Žlutých lázní, zda splňuje normy povrchové vody ke koupání. Vltava prospěla na jedničku, přesněji řečeno na skvělou nulu; průhlednost 1,1 metru, vodní květ za 0, znečištění odpady za 0, přírodní zněčištění za 0,“ píše se na webu Žlutých lázní, které jsou v horní části toku, kde je kvalita vody lepší než jižně od Prahy, kde voda obsahuje víc bakterií a organického znečištění.

ANKETA: Šli byste se koupat do Vltavy? Podle odborníků je čistší než dřív

Celkem hlasovalo814 čtenářů

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Žluté lázně

Štítky anketa, koupání, plavání, Vltava, Praha, lázně, Štvanice, Modřany, Císařská louka, Vltavská kaskáda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Šli byste se koupat do Vltavy? Podle odborníků je čistší než dřív  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.