Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Tisíce Rusů demonstrovaly v centru Prahy proti Putinovi

V Praze v sobotu proběhla demonstrace Rusů, kteří žijí v České republice, proti Vladimiru Putinovi. Účastníci demonstrace se sešli po poledni na náměstí Míru. Pak vyrazili průvodem přes Václavské náměstí na Staroměstské náměstí. Protestu se podle policie zúčastnily asi tři tisícovky lidí.

Rusové šli průvodem z náměstí Míru na Staroměstské náměstí

Demonstranti v centru Prahy na akci s názvem Rusové proti Putinovi vyjádřili nesouhlas s ruskou vojenskou invazí na Ukrajinu a režimem Vladimira Putina.

V průvodu z náměstí Míru na Staroměstské náměstí zaznívaly hesla Ne válce, Rusko bude svodné nebo Sláva Ukrajině v ruském jazyce. Demonstranti u sebe měli také transparenty s protiválečnými hesly nebo karikaturami Putina. Mezi demonstranty byly vidět ukrajinské vlajky a bílo-modro-bíle pruhované vlajky, které se staly symbolem protiválečných protestů v Rusku během probíhající invaze na Ukrajině.

„Jsme s Českem, Evropou a celým světem proti ruské agresi“

Policisté, kteří na shromáždění dhlíželi, nemuseli řešit žádný konflikt. Na Staroměstském náměstí proběhly projevy řečníků.

Pořadatelem demonstrace je Pražský ruský protiválečný výbor, který svolal protest přes Facebook. Pořadatelé uvedli, že i Rusové, kteří žijí v České republice, musí veřejně ukázat, že se jednoznačně staví proti válce. „Jsme s Českem, Evropou a celým světem proti ruské agresi," uvedli na sociální síti.

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ,

Štítky Ukrajina, Rusko, demonstrace, boje, Praha, Vladimir Vladimirovič Putin, Česko, Staroměstské náměstí, Václavské náměstí, ruská invaze na Ukrajinu, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Mašek

...a bylo jich přes 100 tisíc a samí Rusové ani jeden Ukrajinec

Pondělí, 4. dubna 2022, 05:42Odpovědět

VIDEO: Tisíce Rusů demonstrovaly v centru Prahy proti Putinovi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.