Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Turistů v hlavním městě opět přibývá. Loni se v Praze ubytovalo téměř dva a půl milionu hostů

Turistů v Praze loni po propadu v roce 2020 kvůli rozsáhlým omezením proti šíření nemoci covid-19 přibylo. V pražských hotelech, penzionech či kempech se ubytovalo 2,36 milionu lidí, meziročně o 8,1 procenta více. Strávili v nich i více nocí. Mezi ubytovanými hosty v loňském roce, který dál ovlivňovala epidemie koronaviru, přibyli Češi, cizinců meziročně ubylo. Vyplynulo to z dnes zveřejněných údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ).

Hosté loni strávili v pražských ubytovacích zařízeních 5,27 milionu nocí, meziročně o 7,5 procenta více. Počet noclehů zahraničních hostů klesl proti roku 2020 zhruba o tři procenta, u českých turistů se meziročně zvýšil o téměř 36 procent. Počet nocí, které strávili v ubytovacích zařízeních cizinci, ale stále převažoval.

Ze zahraničí do pražských hotelů, penzionů či kempů loni přijelo 1,4 milionu turistů, proti předchozímu roku jich bylo o 2,7 procenta méně. Českých hostů se v hlavním městě ubytovalo meziročně o téměř 30 procent více, zhruba 950 tisíc.

V posledním loňském čtvrtletí, na které připadá i období Vánoc a konce roku, přijelo do Prahy téměř šestkrát více turistů než o předloni. Bylo jich na 987 tisíc, z toho přes 660 tisíc ze zahraničí a kolem 323 tisíc z Česka.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky turistika, statistika, ubytování, Praha, Český statistický úřad, pandemie covidu-19, Česko, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turistů v hlavním městě opět přibývá. Loni se v Praze ubytovalo téměř dva a půl milionu hostů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.