Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

U Prahy viděl myslivec medvěda. Ať si běhá, ale hlavně, aby nikoho nenapadl, říká starosta

Obec Čečelice na Mělnicku dnes vydala varování před výskytem medvěda, kterého spatřil myslivec dnes ráno u silnice mezi obcemi Konětopy a Čečelice. „V ranních hodinách mi volal kolega myslivec, který uviděl v takzvaných Močidlech u silnice medvěda,“ uvedl dnes pro Pražskou Drbnu starosta obce Čečelice Josef Zeman.

Medvěd je podle starosty divoký

„Hned jsem vzal auto a s kolegou jsme šli hledat stopy, ale nic jsme nenašli, protože dnes mrzlo a nebyl sníh, takže jsme nic nezjistili,“ pověděl Josef Zeman s tím, že později událost vyhlásil obecním rozhlasem, kontaktoval městský úřad v Mělníku, okolní obce, policii a Lesy České republiky. Okolí dál prohledávali myslivci.

O planý poplach podle starosty, který je sám myslivcem, nešlo. „Věřím tomu, že tu byl. Pokud utekl někomu z lidí, tak by vyhledával obce, ale je na něm vidět, že se obcím vyhýbá, takže bude asi divoký,“ řekl starosta.

„Ať si běhá, ale hlavně, aby nikoho nenapadl“

Medvěd šel podle svědka směrem na Dlouhý běh. „Jsme spíš taková polní honitba a lesy jsou mimo naše honební pozemky, takže my tam do toho lesa ani nemůžeme,“ vysvětlil starosta. Medvěd se podle něj nejspíš skrývá v jednom ze dvou lesů v okolí.

Obec před výskytem medvěda na svém území varovala na facebookových stránkách. „Dbejte prosím zvýšené opatrnosti a nezdržujte se v lese a v jeho blízkosti,“ upozorňuje. „Hlavně, ať nikomu nic neudělá. O to tady jde. Ať si běhá, ale hlavně, aby nikoho nenapadl,“ uzavřel starosta Čečelic Josef Zeman.

Doplnil, že medvěda budou dál hledat myslivci, kteří půjdou na čekanou. Pokud by ho k večeru nebo ráno viděli, informaci by potvrdili a dali vědět ostatním, kde se chráněný medvěd nachází.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky myslivec, medvěd, varování, Praha, myslivost, Čečelice, Josef Zeman, les, Drbna.cz, okres Mělník, Konětopy, Lesy České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Prahy viděl myslivec medvěda. Ať si běhá, ale hlavně, aby nikoho nenapadl, říká starosta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.