Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Transgas nahradí bytový dům od Penty a PSN. Developeři chtějí zachovat charakter Vinohrad

Společnost Penta Real Estate spolu s developerskou firmou PSN bude stavět převážně bytový objekt na místě bývalé budovy Transgasu. Pro přípravu a realizaci projektu na jednom z nejcennějších pozemků v hlavním městě, přesně na začátku Vinohradské ulice, firmy vytvořily společný podnik. Nová budova by se mohla začít stavět v roce 2024. Penta a PSN to uvedly v tiskové zprávě.

Developeři chtějí zachovat charakter Vinohrad

Oba developeři nyní dokončují studii ve spolupráci s architektonickým studiem Jakub Cígler architekti. Cígler na projektu pracoval již pro předchozí vlastníky. PSN koupila pozemek od společnosti HB Reavis loni za 870 milionů korun.

Podle ředitele Penty Real Estate pro komerční výstavbu Pavla Streblova se koncept původně čistě administrativního komplexu zásadně změní. „Jednoznačně chceme zachovat charakter lokality. Vinohrady jsou převážně rezidenční oblastí, proto chceme společně s PSN připravit projekt, který bude primárně rezidenční s pouze menší částí projektu věnovanou kancelářím a obchodním jednotkám v přízemí,“ uvedl.

„Jde o jeden z nejzajímavějších a nejcennějších pozemků v centru Prahy v bezprostřední blízkosti Národního muzea. Jsem si jistý, že ve spojení s Pentou Real Estate obohatíme Vinohradskou ulici o užitečnou, moderní a architektonicky velmi kvalitní stavbu,“ dodal Max Skala z PSN.

Nejzajímavější moderní stavby Prahy: Funkcionalistický kostel Krista Spasitele je architektonický skvost mezi paneláky

Stavbou roku 2021 se stal funkcionalistický kostel a komunitní centrum Krista Spasitele. Nádherná budova ležící v Praze 5, kterou zdobí zlatý světelný prstenec či skleněný kříž, zaslouženě vede v žebříčku těch nejzajímavějších staveb hlavního...

Nové byty nahradí známý Transgas

Na pozemku stál až do roku 2019 komplex tří budov, které byly postaveny mezi lety 1972 a 1978 ve stylu brutalismu zejména pro Plynárenské řídící centrum Transgas a federální ministerstvo paliv a energetiky. Posléze byla budova v majetku společnosti ČEZ, která ji prodala developerovi HB Reavis slovenského miliardáře Ivana Chrenka. Za jeho vlastnictví byl objekt v roce 2020 odstraněn. Pozemek následně v roce 2021 od HB Reavis koupila PSN.

Společnost PSN působí na českém trhu od roku 1991, původně jako Pražská správa nemovitostí. Vlastní nemovitosti v Praze, Pardubicích a Hradci Králové. Mezi nejznámější patří například Tančící dům, Dům módy na Václavském náměstí nebo Palác Dlážděná.

Začala stavba HolKy. Po lávce mezi Holešovicemi a Karlínem se lidé projdou už na začátku příštího roku

Mezi Prahou 7 a Prahou 8 se ode dneška staví nový most. Štvanická lávka s neoficiálním názvem HolKa propojí Bubenské a Rohanské nábřeží. Povede také přes ostrov Štvanice, kam mají zatím lidé přístup jen z Hlávkova mostu nebo v letních měsících...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto David Sedlecký, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Štítky stavba, Transgas, reality, finance, Penta, PSN, byty, Praha, Vinohrady, projekt, pozemek, HB Reavis, Národní muzeum, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Transgas nahradí bytový dům od Penty a PSN. Developeři chtějí zachovat charakter Vinohrad  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.