Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

V Praze se přes třicet lidí otrávilo oxidem uhelnatým. Záchranáři je rozvezli do nemocnic

V sobotu v noci se v pražských Modřanech hromadně otrávilo přes třicet lidí včetně dětí oxidem uhelnatým. Uvedli to pražští záchranáři, kteří kvůli otravě aktivovali traumatologický plán využívaný při hromadných neštěstích. Dvacet sedm lidí zdravotníci převezli do nemocnic po Praze.

Na místě neštěstí zasahovaly čtyři posádky záchranářů a speciální sanitka pro mimořádné situace Atego, ve která přepraví až dvanáct pacientů najednou. „Všechny osoby (20-30) jsou při vědomí a postupně je ošetřujeme a rozvážíme do pražských nemocnic,“ uvedli záchranáři na twitteru. Na místě zasahovali také hasiči, kteří uvedli, že oxid uhelnatý unikl v rodinném domě.

Traumaplán záchranářům stanoví opatření a postupy v případě hromadných neštěstí. Ten, který použili záchranáři v Modřanech trval hodinu a dvě minuty. „Zkontrolovali jsme celkem 32 osob včetně dětí,“ uvedli záchranáři a dodali, že sedmadvacet z nich následně rozvezli do pěti pražských nemocnic, a to do Fakultní Thomayerovy nemocnice, Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, Fakultní nemocnice v Motole, Ústřední vojenské nemocnice a Všeobecné fakultní nemocnice.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS HMP

Štítky otrava, neštěstí, zranění, Praha, nemocnice, oxid uhelnatý, Modřany, Thomayerova nemocnice, Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, Fakultní nemocnice v Motole, Ústřední vojenská nemocnice, Všeobecná fakultní nemocnice v Praze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

V Praze se přes třicet lidí otrávilo oxidem uhelnatým. Záchranáři je rozvezli do nemocnic  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.