Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Přivezte nakažené pacienty z Moravy do hlavního města, nabízí Praha přetíženým nemocnicím

Praha nabídla hromadný převoz pacientů z přetížených moravských nemocnic do Prahy. Na svém twitteru to dnes uvedl pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti). Podle mluvčí záchranné služby hlavního města Jany Poštové je pro převozy připravený vůz Fénix, kterým v dřívějších dobách do pražských nemocnic z ostatních krajů pražští záchranáři převezli okolo 80 pacientů nakažených covidem-19.

O převoz do nemocnic v Praze zatím nemocnice z jiných krajů nepožádaly

„Praha může zajistit hromadný převoz pacientů z přetížených moravských nemocnic do Prahy. Informoval jsem o tom dnes hejtmany moravských krajů. Nechal jsem připravit do režimu stand-by speciální vůz pražské záchranky Fénix, který převeze najednou až 12 pacientů na kyslíku," uvedl na sociální síti primátor české metropole.

Poštová sdělila, že o převoz do nemocnic v Praze zatím nemocnice z jiných krajů nepožádaly, pražští záchranáři jsou ale na případné požadavky připravení. Zatím podle mluvčí pražské nemocnice pacienty s covidem-19 neodmítají.

FOTOGALERIE: Podívejte se na pokoje, ve kterých leží nakažení pacienti Na Bulovce

Našemu fotografovi se podařilo dostat povolení pořídit snímky přímo mezi pacienty, kteří jsou pozitivní na nemoc COVID 19 a leží v nemocnicích Na Bulovce a na Karlově náměstí v Praze. Podívejte se na fotogalerii.

Na hraně kapacity jsou například nemocnice na jižní Moravě

Na hraně své kapacity jsou například nemocnice na jižní Moravě, jak v pondělí uvedl jihomoravský hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL). Na jižní Moravě už v nemocnicích pomáhá 39 vojáků, nastoupilo také osm hasičských zdravotníků a pomoc avizovali i policisté. Vojáci nyní pomáhají například i nemocnicím v Libereckém kraji a ve Zlínském kraji.

V pondělí v Česku přibylo podle údajů ministerstva zdravotnictví 14 480 potvrzených případů onemocnění covid-19. Je to dosud nejvyšší pondělní přírůstek od začátku epidemie. Před týdnem bylo o skoro 3 tisíce nově nakažených méně. V nemocnicích je podle posledních údajů 5434 lidí s prokázanou koronavirovou infekcí, nejvíc od letošního 12. dubna.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky nemocnice, správa, koronavirus, Praha, pacient, COVID-19, Morava, Zdeněk Hřib, Česká pirátská strana, Jihomoravský kraj, Jan Grolich, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přivezte nakažené pacienty z Moravy do hlavního města, nabízí Praha přetíženým nemocnicím  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.