Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Tisíce kilogramů neoznačených potravin. Další prodejna v Sapě má problém

Není to tak dlouho, co jsme informovali čtenáře o kontrole zemědělské a potravinářské inspekce v Sapě, kde inspektoři navštívili restauraci s výrazně zanedbaným úklidem. Uplynul jen týden a veterinární správa společně s policií hlásí další problém v Sapě. Inspektoři objevili v jedné z prodejen v areálu téměř 2,5 tuny neznačených zmrazených živočišných produktů.

„Jednalo se především o ryby, a další produkty rybolovu jako jsou sépie, krabi či ústřice. V objektu se nacházelo také menší množství zmrazeného neoznačeného hovězího masa a kuřecích prsou,“ shrnul mluvčí veterinární správy Petr Vorlíček.

Provozovatel prodejny neměl doklady o původu potravin, u nichž nebylo možné zjistit ani datum použitelnosti nebo minimální trvanlivosti produktů. „Provozovna nebyla navíc registrovaná u SVS. Veterinární inspektoři produkty na místě obarvili a nařídili jejich likvidaci na náklady provozovatele. Vedle toho zakázali prostor používat pro skladování živočišných produktů a jejich distribuci,“ dodal Vorlíček.

S provozovatelem teď bude vedeno správní řízení. Za porušení zákonných požadavků na bezpečnost potravin hrozí provozovateli pokuta do výše až 50 milionů korun.

Neuvěřitelný nepořádek a všudypřítomný myší trus. Inspekce zavřela restauraci v Sapě

Neuvěřitelný nepořádek odhalili inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce tento týden v restauraci Dinh Dung Le v pražské Sapě. V prostorách, které nejsou veřejnosti přístupné, zarazil kontrolu obrovský nepořádek a všudypřítomný myší...

Nepořádek, který zarazil i inspektory

Je to přitom jen týden, co inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce odhalili neuvěřitelný nepořádek v restauraci Dinh Dung Le v pražské Sapě. V prostorách, které nejsou veřejnosti přístupné, zarazil kontrolu obrovský nepořádek a všudypřítomný myší trus. 

Inspekce okamžitě rozhodla o uzavření restaurace. Zařízení bude moci majitel opět otevřít až poté, co vše uvede do bezvadného stavu. Sankce za těžko uvěřitelný nepořádek ho však s největší pravděpodobností nemine.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SVS

Štítky Praha, SVS, Sapa, kontrola, restaurace, Státní potravinářská inspekce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tisíce kilogramů neoznačených potravin. Další prodejna v Sapě má problém  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.