Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hledejte tajemná místa Rychlých šípů. Venkovní hru Stínadla mohou hrát zájemci ode dneška

Příznivci knih spisovatele Jaroslava Foglara a jeho legendárních Rychlých šípů si mohou od dnešního dne zahrát venkovní hru nazvanou Stínadla. Hra, které se mohou zúčastnit jednotlivci i skupiny hráčů, provede účastníky po 17 místech v Praze, kde je budou čekat úkoly. Hru připravilo Muzeum města Prahy k výstavě Město jako přízrak, která se koná v Domě U Zlatého prstenu.

Hra v tajemných Stínadlech

Úkolem hráčů venkovní hry Stínadla je podle slepé mapy najít 17 míst, na nichž budou plnit připravené úkoly. Cílem je získat 17 pamětních karet a vyluštit závěrečnou tajenku. Hrací plán je k zakoupení v pokladně v Domě U Zlatého prstenu a stojí 50 korun. Plnění jednotlivých úkolů si lze rozvrhnout do více dní.

První etapa hry bude aktuální do konce března roku 2022. Od dubna příštího roku bude pro zájemce připraveno pokračování hry, kdy se hráči mohou těšit na nové úkoly na jiné trase v tajemných Stínadlech.

Parta kolem Mirka Dušína znovu ožívá. Rychlé šípy vycházejí v nové podobě

Kultovní český komiks Rychlé šípy Jaroslava Foglara od kreslíře Jana Fischera vytvořený v letech 1938 až 1948 vyšel v těchto dnech v nové podobě. V souboru se navíc objevují poprvé ve všech variantách, které spolu oba autoři vytvořili pro...

Expozice se věnuje i hnutí Vontů

Výstava v Domě U Zlatého prstenu přibližuje návštěvníkům místa v Praze, kde Foglar prožil své dětství a mládí, jako jsou Josefov, Petrská čtvrť nebo Na Františku a představuje jim i dějiště Foglarovy takzvané stínadelské literární trilogie. Návštěvníci muzejních prostor se mimo jiné dozví i informace o Foglarově životě nebo o podobě prvorepublikových chlapeckých klubů.

Expozice se věnuje i hnutí Vontů a sleduje jeho vývoj až do současnosti. Výstava je lidem přístupná do 4. září 2022. Muzeum hlavního města představí Foglara, jeho dobu a dílo rovněž prostřednictvím plánovaných přednášek, besed a komentovaných prohlídek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Skautská nadace J. Foglara

Štítky muzea, literatura, Stínadla, venkovní hra, Foglar, Praha, Rychlé šípy, Jaroslav Foglar, Dům U Zlatého prstenu, muzeum, výstava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hledejte tajemná místa Rychlých šípů. Venkovní hru Stínadla mohou hrát zájemci ode dneška  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.