Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sparťanské oslavy překazili Hanáci. Olomouc porazila Spartu 2:1

Sparťanská domácí série bez porážky skončila v neděli večer s utkáním proti Olomouci. Sparta na domácím ledě Hanákům podlehla 1:2. Za Spartu se trefil Jan Košťálek. Utkání předcházel slavnostní ceremoniál a poděkování šampionům HC Sparta Praha ze sezony 1989/1990. Sparta k utkání nastoupila v replikách dresů z úspěšného ročníku.

„Odehráli jsme dobrou první třetinu. Olomouc vstřelila gól prakticky z ničeho. Podařilo se nám vyrovnat a měli jsme další šance, hráli jsme i pětiminutovou přesilovku. Druhý gól ale vstřelili hosté. Myslím si, že Olomouc zde hrála lépe než doma proti nám. Velmi dobře bránili modrou čáru. Byl to těžký zápas, ve které Olomouc odvedla dobrou práci. Pokud chceme uspět, musíme hrát soustředěně šedesát minut a v poslední dvou zápasech to tak nebylo. Jakmile necháme v určitý moment otevřené dveře, tak to soupeř může využít. Jako Olomouc dnes," uvedl trenér Sparty Uwe Krupp.

„Bylo to vyrovnané utkání. Byli jsme velice bojovní, důrazní, silní. Myslím si, že jsme zaslouženě zvítězili a jsme za to šťastni. Myslím si, že to je naše Mora. Máme mužstvo, kdy musí hrát dvacet hráčů a když jeden vypadne, budeme mít problém. Všichni musí hrát dobře, bojovat a být jako psi. Jen tak můžeme být úspěšní. Faul Strapáče je celkem smutná událost. Je to typologicky hráč, který hraje tvrdě. Chtěl jít do souboje, bohužel tam byl Pecháček (Pech). Kdyby tam byl Jurčina, tak by dostal (úder) na prsa. Zákrok jsme viděl a opravdu tam byl loket, byl to po zásluze potrestaný faul. V žádném případě to ale nebylo schválně. Znám ho spoustu let a vím, jaký je to hráč a člověk. V zápalu boje se mu to bohužel stalo a není to poprvé," přidal svůj pohled na utkání trenér Hanáků Zdeněk Moták.

Branky a nahrávky: 19. Košťálek (Kalina, Tomášek) – 8. Olesz (Ondrušek), 49. Kolouch (Ondrušek). Rozhodčí: Pražák, Sýkora – Ganger, Klouček. Vyloučení: 5:5, navíc Strapáč (OLO) 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 8 850. Střely na branku: 26:25. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2. Nejlepší hráči zápasu: David Tomášek - Jan Lukáš.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook HC Sparta Praha

Štítky sport, hokej, Sparta Praha, Olomouc, HC Sparta Praha, HC Olomouc, Jan Košťálek, David Tomášek, Uwe Krupp, Olo, Jan Lukáš, Zdeněk Moták

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparťanské oslavy překazili Hanáci. Olomouc porazila Spartu 2:1  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.