Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Novoroční ohňostroj bude vzpomínkou na Karla Gotta. Odpálen bude z Bastionu

Rada městské části Praha 2 udělila záštitu novoročnímu ohňostroji v Praze a souhlasila s jeho uspořádáním na pozemku v oblasti Bastionu. Audiovizuální show by měla vypuknout 1. ledna 2020 v šest hodin večer a bude trvat přes dvanáct minut. Tématem by měla být pocta zesnulým v roce 2019, zejména Karlu Gottovi.

Praha 2 svým rozhodnutím podpořila kampaň organizátorů ohňostroje s názvem „Nebudu střílet“. Ta varuje před riziky amatérského odpalování pyrotechniky. Vedení městské části podle svého vyjádření upřednostňuje organizované několikaminutové představení profesionálů před celodenním nekontrolovatelným odpalováním pyrotechniky amatéry.

Vzhledem k tomu, že ohňostroj bude odpálen z Bastionu mezi parky Folimanka a Ztracenka nedaleko rušného Nuselkého mostu, budou nejlepší místa na jeho sledování vyšehradské hradby a také prostor u Kongresového centra, kde bude umístěna aparatura, z níž budou znít písně Karla Gotta.

Tématem ohňostroje bude totiž Praha Božská a samotný akt je brán jako pocta všem, kteří nás opustili v roce 2019. Podle organizátorů tak půjde i o vzpomínku na Karla Gotta. Ohňostroj by měl podle prvotních informací na webu Prahy 2 odstartovat 1. ledna 2020 v 18:00.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky ohňostroj, Praha, téma, vzpomínka, Karel Gott, Folimanka, bastion

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novoroční ohňostroj bude vzpomínkou na Karla Gotta. Odpálen bude z Bastionu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.