Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dvojitá duha nad Prahou. Na Pražském hradě se v noci rozsvítila duhová vlajka

, aktualizováno 3. srpna 2021, 11:23

Nejenom včera večer, ale také v noci vyšla nad Prahou duha. V pozdních hodinách se totiž duhová vlajka a nápis Coming out rozsvítily také na Pražském hradě. K nasvícení se otevřeně hlásí pořadatelé festivalu Prague Pride, který byl včera slavnostně zahájen na Střeleckém ostrově a jehož hlavním tématem je právě coming out.

Coming out je zásadní a stále přítomné téma pro téměř všechny LGBT+ lidi, pro jejich rodiny a přátele, a tedy i širokou veřejnost. Hrubé a urážlivé výroky ve veřejném prostoru a politice však přispívají ke skrývaní a uzavřenosti - o své sexuální orientaci nebo genderové identitě totiž mluví pouhých 18 procent LGBT+ lidí,“ uvedl tiskový mluvčí festivalu Daniel Zikmund.

Pořadatelé se tak rozhodli promítnout symbolickou duhovou vlajku také na Pražský hrad. Stalo se tak v noci z pondělí na úterý. Podle jednoho ze zdrojů Pražské Drbny, který o celém nasvícení informoval, se na místo dostavili pražští policisté asi do osmi minut.

Policie byla přivolána na místo, kolegové čin zadokumentovali a nyní se jím zabývají. Jedná se o přestupek, který budeme oznamovat správnímu orgánu,“ uvedl mluvčí pražských policistů Richard Hrdina.

Slavnostního zahájení Prague Pride se zúčastnily stovky lidí. Radost jim nezkazil ani déšť

V pondělí večer byl slavnostně zahájen festival na podporu LGBT+ komunity Prague Pride. Už ráno primátor Zdeněk Hřib (Piráti) vyvěsil duhovou vlajku na budovu Nové radnice, dnes večer promluvil přímo na Střeleckém ostrově, kde vznikla festivalová...

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Prague Pride

Štítky vlajka, duhová, Pražský hrad, menšiny, Prague Pride, Praha, Střelecký ostrov, duha, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojitá duha nad Prahou. Na Pražském hradě se v noci rozsvítila duhová vlajka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.