Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Praze vznikne unikátní parkourové hřiště. Bude vyrobeno 3D tiskem z recyklovaného betonu

V Praze vyroste unikátní parkourové hřiště, které bude vyrobeno pomocí technologie 3D tisku z recyklovaných materiálů. Hřiště bude od září součástí nového volnočasového areálu při ZŠ Kupeckého v městské části Praha 11. Hřiště o velikosti 14 krát 12 metrů, které na Jižním Městě vzniká, je pro parkour netypické v tom, že pracuje se zaoblenými tvary.

Hřiště navrhoval architekt a parkourista Daniel Samek„Parkour je moderní sport, kterému se věnuje stále větší množství dětí. Jeho výhodou je, že je levný, není k němu potřeba drahá výbava, stačí tenisky a tepláky,“ vysvětlil Samek. Hřiště bude vyrobené z recyklovaného materiálu, takzvaného regebetongu ze stavební suti.

Při vybírání typu hřiště padla volba právě na parkour kvůli jeho stále rostoucí popularitě. „Těší nás, že můžeme poskytnout pozemek pro tento inovativní sportovní projekt, který je ideálním doplněním našeho nového volnočasového areálu při ZŠ Kupeckého. Parkourové hřiště je skvělou variantou dostupného sportu pro starší děti i dospělé,“ říká radní Prahy 11 pro sport, kulturu a volný čas Jan Stárek (TOP 09).

Hřiště by mělo být hotové do konce září, v případě příznivé epidemiologické situace bude jeho otevření provázet pestrý program pro celou rodinu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stavební spořitelna České spořitelny

Štítky 3D tisk, hřiště, beton, Praha, Jižní Město, sport, Daniel Samek, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze vznikne unikátní parkourové hřiště. Bude vyrobeno 3D tiskem z recyklovaného betonu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.