Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hladina Vltavy stoupá, nejezdí některé přívozy a policie vyklízí náplavky

Kvůli varování meteorologů před zvýšenou hladinou řek pražský magistrát dnes na Kampě preventivně uzavřel protipovodňová vrata na Čertovce a od večera také vltavské náplavky. Dnes to sdělil mluvčí města Vít Hofman. Kvůli velké vodě nejezdily tři pražské přívozy ze sedmi. Meteorologové po vydatných deštích vyhlásili pro Prahu první stupeň povodňové aktivity, který platí také pro jihozápad Čech a část Středočeského kraje.

Praha se připravuje na povodně. Uzavírají se náplavky a protipovodňová vrata

Kvůli varování Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před zvýšenou hladinou řek pražský magistrát preventivně uzavře náplavky u Vltavy a protipovodňová vrata na Čertovce. Uvedl to mluvčí města Vít Hofman. Meteorologové po vydatných deštích...

V sobotu se mají na Karlově mostě konat Svatojánské slavnosti Navalis, které by v případě zhoršení situace mohla povodňová situace ovlivnit. „V prvním povodňovém stupni opatření vydává magistrát, pořadatele Navalis budeme informovat při možné změně situace, která se vyvíjí velmi rychle," uvedl Hřib.

Kvůli zvýšené hladině Vltavy byl zastaven provoz tří pražských přívozů - linky P1 na trase Sedlec-Zámky, P3 jezdící z Lihovaru na Veslařský ostrov a P6 z Lahoviček k Nádraží Modřany, informoval na webu Ropid, organizátor MHD ve městě a okolí. Kolem 17:30 na twitteru oznámil, že provoz přívozu P3 byl znovu obnoven.

Z náplavek měli obyvatelé odstranit vozidla nejpozději do dnešních šesti hodin večer. „Poté budou pražské náplavky uzavřeny také pro pěší. Vyklizený a uzavřený prostor bude ve zvýšené míře monitorován hlídkami městská státní policie. Uzavírka platí do odvolání,“ řekl náměstek primátora hl. m. Prahy pro oblast životního prostředí, infrastruktury, technické vybavenosti a bezpečnosti Petr Hlubuček (STAN).

Vydatný déšť a silné bouřky, které Česko poprvé zasáhly ve středu a opakovaly se ve čtvrtek a v noci na dnešek, zvedly hladiny řek na několika místech země, většinou na první nebo druhý stupeň povodňové aktivity. Podle meteorologů mohou být hladiny na jihozápadě Čech a v části Středočeského kraje zvýšené až do sobotního poledne, přičemž v sobotu očekávají další přeháňky a ojediněle bouřky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky řeka, Vltava, počasí, záplavy, Praha, náplavka, Česko, Středočeský kraj, Vít Hofman, Pražský magistrát, Čertovka, Kampa, Svatojánské slavnosti Navalis

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hladina Vltavy stoupá, nejezdí některé přívozy a policie vyklízí náplavky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.