Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Rekonstrukce Výstaviště je v plném proudu. Podívejte se, jak bude areál vypadat

V další etapě rekonstrukce se nyní nachází pražské Výstaviště. Nedávno byla dokončena modernizace prvního z Křižíkových pavilonů i nový skatepark, který nabízí vyžití pro nadšené sportovce. V květnu by měla začít obnova bývalého divadla Spirála, které není v provozu od povodní v roce 2002. Metropole za poslední rok investovala do oprav areálu Výstaviště 160 milionů korun a dalších bezmála 200 milionů je schváleno na tento rok.

Jsem moc rád, že se blíží doba, kdy se opět naplno otevřou brány Výstaviště a návštěvníci se nechají překvapit několika novinkami. Postupná revitalizace je jednou z priorit vedení města a mám radost, že se areál mění před očima,“ říká náměstek primátora pro finance a rozpočet Pavel Vyhnánek (PRAHA SOBĚ), v jehož gesci je i areál Výstaviště Praha.

Obnova Křižíkova pavilonu i nový skatepark

Za necelý rok se podařilo proměnit v multifunkční prostor například Křižíkův pavilon D. Bude sloužit k pořádání výstav, koncertů, konferencí nebo soukromých akcí.

Pro sportovní nadšence je k dispozici nově otevřená víceúčelová plocha pro kolečkové sporty, která se nachází v oblíbené rekreační části areálu. Ta se v revitalizované podobě otevřela Pražanům a dalším návštěvníkům už během loňského roku. Během léta by u ní mělo vzniknout zázemí pro sportovce s relaxační zónou, šatnami a sprchami. Zrekonstruované prostory bývalé restaurace U Primasů, dnes s názvem Ateliér Rychta, zase nabídnou pestrou nabídku kroužků, příměstských táborů nebo výstav.

Výstaviště jako místo, kam lidé vyrazí za kulturou i za sportem

V současné chvíli všichni už netrpělivě vyhlížíme, kdy budeme moci spustit kulturní a sportovní akce a přivítat zase návštěvníky na Výstavišti v počtu, na jaký jsme byli zvyklí před vypuknutím pandemie,“ uvedl Tomáš Hübl, předseda představenstva Výstaviště Praha.

Spolu se svým týmem věří, žě se postupem času vše vrátí k normálnímu provozu a Výstaviště opět bude jedním z nejvyhledávanějších míst v Praze, kam budou moct lidé vyrazit za kulturou, sportem nebo na piknik.

Rekonstrukce Výstaviště stála za poslední rok přes 160 milionů korun. Již v květnu se pak začne s opravou dalších Křižíkových pavilonů nebo s obnovou Spirály. Bývalé divadlo není v provozu již od povodní v roce 2002 a jeho rekonstrukce bude stát zhruba 220 milionů. Stavba byla původně určena k demolici, ale současné vedení města se rozhodlo pro její záchranu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto praha.eu

Štítky Holešovice, Výstaviště, volný čas, Praha 7, vizualizace, pavilon, Výstaviště Praha, sport, Pavel Vyhnánek, Praha sobě, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce Výstaviště je v plném proudu. Podívejte se, jak bude areál vypadat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.