Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Zákaz provozu pivních kol v Praze dál platí, potvrdil soud

Městský soud v Praze tento týden rozhodl o tom, že opatření Magistrátu hlavního města Prahy, kterým zakázal provoz kol, na nichž turisté popíjejí alkohol, je i nadále v platnosti. Soud zamítl žalobu provozovatelů této turistické atrakce na zrušení opatření.

Nejvyšší správní soud rozhodl už loni na podzim o tom, že postup hlavního města proti pivním kolům byl správný. Nyní také Městský soud v Praze svůj původní verdikt přehodnotil a zamítl žalobu provozovatelů kol na zrušení magistrátního opatření obecné povahy, které stanovuje dopravní značení zakazující vjezd těchto vozidel. Zákaz pivních kolik neboli beer biků tedy v Praze dál platí.

„Je dobře, že města mají pravomoc prosadit si zajištění bezpečnosti provozu, pořádek na ulicích a klid pro lidi, kteří se potřebují přes den soustředit na práci a v noci se vyspat. Pivní kola jsou ponižující pro město jako takové a hlavně pro lidi, kteří zde žijí. Mám obrovskou radost, že zájmy podnikání s alkoholem nevyhrály a beer biky v centru jsou nadále jenom vzpomínka. Každý byznys ve veřejném prostoru musí fungovat za jasně daných podmínek a se souhlasem místních a městských částí. Zájmy Prahy jsou pro nás na prvním místě. Z rozsudku plyne důležité ponaučení: vytrvalost se vyplácí a dává mi to další sílu do boje za kvalitu života místních,“ říká náměstek primátora pro oblast dopravy Adam Scheinherr.

Vedení Prahy současné rozhodnutí soudu jednoznačně vítá. Podle mluvčího magistrátu Víta Hofmana se jedná o další krok, kterým se Praze navrací důstojnost. „Hlavní město je otevřeno všem lidem, kteří sem přijíždí, aby jej poznali, nikoliv však pro ty, kteří sem míří pouze za levným alkoholem,“ vysvětluje mluvčí a dodává, že na pivní kola si dlouhodobě stěžovala řada obyvatel v širším centru metropole a tato vozidla také ohrožovala bezpečnost a plynulost dopravy.

Ohodnoť článek

Foto praha.eu

Štítky beerbike, pivní kola, zákaz, soud, Praha, alkohol, Městský soud v Praze, Pražský magistrát, Nejvyšší správní soud České republiky, Adam Scheinherr, Vít Hofman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zákaz provozu pivních kol v Praze dál platí, potvrdil soud  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.