Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zemřel poslanec ODS Jiří Ventruba. Byl hospitalizovaný s covidem

Zemřel poslanec ODS Jiří Ventruba, jenž byl hospitalizován s těžkým průběhem covidu-19. O úmrtí dnes informoval přímo na sněmovním plénu předseda ODS Petr Fiala, který poslaneckou schůzi řídil. Poslanci uctili Ventrubovu památku minutou ticha.

„Já jsem bohužel obdržel smutnou zprávu, že náš kolega Jiří Ventruba právě na onemocnění covid-19 zemřel," uvedl Fiala. Už dopoledne informoval na tiskové konferenci, že se neurochirurg Ventruba (71) léčí po nákaze koronavirem v nemocnici.

Do poslaneckých lavic by měl nově nastoupit podnikatel Libor Hoppe z Blanenska. Situaci projedná s vedením strany, řekl. Ventrubovo úmrtí označil Hoppe za velmi smutné. Hoppe je druhým náhradníkem z příslušné kandidátní listiny občanských demokratů. První náhradník, senátor Rostislav Koštial, se této pozice podle informací z dolní komory už dříve vzdal.

Minulý týden byl hospitalizován kvůli nálezu na plicích poslanec KSČM Jiří Dolejš. Sociální demokrat Jan Birke (ČSSD) byl po těžkém průběhu covidu z nemocnice už propuštěn. Poslanec a starosta Náchoda o tom informoval rovněž v uplynulém týdnu.

Minulý týden bylo v karanténě nebo mezi nemocnými zhruba 15 zákonodárců dolní komory. Předseda poslanců ANO Jaroslav Faltýnek dnes uvedl, že aktuálně je z jeho klubu nemocných nebo v karanténě osm zákonodárců.

Už dříve nemoc překonali například předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO) či jeho kolegové z klubu Karla Šlechtová a Patrik Nacher, lidovec Marek Výborný nebo pirátský poslanec František Navrkal. O tom, že měl covid-19, před týdnem na plénu mluvil poslanec KSČM Zdeněk Ondráček.

Koncem ledna zemřela v 70 letech pražská zastupitelka a předsedkyně magistrátního kontrolního výboru a právnička Jaroslava Janderová (ODS). Podlehla těžkému zápalu plic způsobenému koronavirem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Petr Fiala

Štítky sněmovna, koronavirus, ODS, Ventruba, úmrtí, COVID-19, Jiří Ventruba, Petr Fiala, Libor Hoppe, KSČM, ANO 2011, Rostislav Koštial, Jiří Dolejš, Jan Birke

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel poslanec ODS Jiří Ventruba. Byl hospitalizovaný s covidem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.