Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Pojďme se sjednotit, vyzývají popírači. Začátkem března se na Václaváku uskuteční velká demonstrace

Na pražském Václavském náměstí demonstrovaly v neděli odpoledne asi tři stovky lidí proti vládním opatřením proti šíření koronaviru. Policie zjistila porušení nařízení vlády, na místě bylo více lidí, než je povoleno, a někteří lidé neměli roušky. Řekl to policejní mluvčí Jan Daněk. Aktivisté vyzývali ke spojení všech frakcí nesouhlasu s vládními nařízeními a uspořádání velké demonstrace.

Svolavatelkou akce byla aktivistka, bývalá televizní reportérka a odpůrkyně nošení roušek Jana Peterková. Na demonstraci vyzývala k demisi vlády. „Je na rozdíl od všech ostatních zemích jedinou překážkou k svobodnému životu, za který my bojujeme," řekla. Účastníci většinou neměli roušky, v rukou drželi české vlajky a transparenty jako "vláda jde proti ústavě" nebo "děti nedáme".

Mezi dalšími řečníky vystoupili i zástupci z iniciativy Chcípl PES nebo z občanského spolku Hnutí občanské nespokojenosti (HON). Kritizovali například schválení pandemického zákona nebo distanční výuku na školách a vyzývali ke spojení aktivistů. „Pojďme se sjednotit a táhnout za jeden provaz," řekli. Společná demonstrace se má uskutečnit 7. března na Václavském náměstí.

Policisté na místě upozorňovali účastníky akce na nošení roušek. „Někteří budou následně oznámeni pro porušení pro přestupek," řekl mluvčí policie.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook Jana Peterková official

Štítky koronavirus, demonstrace, Praha, Václavské náměstí, rouška, Jana Peterková, Hnutí PES, pandemický zákon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pojďme se sjednotit, vyzývají popírači. Začátkem března se na Václaváku uskuteční velká demonstrace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.