Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pět nejlepších míst pro sáňkování v Praze. Jižák, Bohnice nebo Petřín?

Centrum architektury a městského plánování zveřejnilo seznam pěti nejlepších míst v Praze, kde se dá sáňkovat. Tak kam vyrazíte s dětmi vy? Na kopečky na Jižáku? Na Petřín? Nebo vaše oblíbené místo na seznamu není? Napište ho do komentářů.

Petřín 

Právě Petřín je jedním z nejoblíbenějších míst k sáňkování. Otázkou ale je, zda nadšené milovníky zimních radovánek nevyženou strážníci jako se to stalo naposledy v úterý. Takže je sáňkování na Petříně legální? Brzy na konkrétních místech přibydou místní značení, aby bylo jasné, kde se sáňkovat smí, a kde kvůli ochraně zeleně nikoli.

Centrální park na Jižáku 

Dalším místem, kde se dá příjemně sáňkovat, je „Central Park“ na Jižním městě. Kopečky, které městská část občas zasněžuje, vznikly podle webu CAMP na konci 70. let při rozšiřování první linky pražského metra C. Kopečky zůstaly po stavbě mezi zastávkami Opatov a Háje.

Ďáblická hvězdárna

Dalším místem k sáňkování, které se dostalo na seznam CAMPu, je 328 metrů vysoký kopec Na Vyhlídce v Ďáblickém háji, kde stojí hvězdárna, která byla postavena mezi roky 1955 a 1958.

Bohnické údolí

Hned 800 metrů dlouhá jízda čeká sáňkaře v Bohnickém údolí. Od základní školy Dolákovy dojedete z kopce až k Vltavě, odkud lze přívozem přejet až do Sedlce.

Modřanská rokle

Jedno z velice dobrých míst k sáňkování najdou milovníci zimy na jihu Prahy u Modřanské rokle. Od základní školy se dá sjet na saních až k Libušské přehradě. Zájemci mohou k dopravě využít autobusy číslo 165 či 215.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto IPR Praha

Štítky zima, sníh, sáňkování, Praha, CAMP, Petřín, Jižní Město, Bohnice, Central Park, Opatov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pět nejlepších míst pro sáňkování v Praze. Jižák, Bohnice nebo Petřín?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.