Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Stovky lidí na Václavském náměstí demonstrovaly proti omezením

Na pražském Václavském náměstí v těchto chvílích probíhá demonstrace proti vládním opatřením proti šíření koronaviru. V rámci akce iniciativy Chcípl PES zaplnily stovky demonstrantů celou horní část náměstí až na úroveň Opletalovy ulice. Účastníci, většinou bez roušek, mají české vlajky. Drží transparenty s nápisy, že nejsou děti, že je vláda omezuje ve sportovních aktivitách a že chtějí konec vládní šikany. Vyjadřují se také proti očkování.

Iniciativa pořádala protesty i v minulých dnech. V pátek například svolala demonstraci před úřad vlády, na které se sešlo kolem 50 lidí. Iniciativa sdružující podnikatele, kteří nesouhlasí s vládními protiepidemickými opatřeními, vyzvala v minulých týdnech podnikatele, aby přes vládní zákaz své podniky otevřeli. Na pražském Staroměstském náměstí zorganizovala 10. ledna demonstraci, na které se sešly tisíce lidí.

Lidé mohou na demonstraci podepisovat petici za rezignaci vlády, kterou podporuje web www.otevrisvoumysl.cz.

Organizátoři protestu už dříve uvedli, že se chtějí přeměnit na politické hnutí Otevřeme Česko - Chcípl PES. Restaurace se mají stát politickými buňkami. V nich pak podle výkladu zástupců iniciativy bude moci být otevřeno, podle nich mají politická jednání z vládních protiepidemických nařízení výjimku. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) označil takovou interpretaci vládního nařízení za nesprávnou.

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky koronavirus, restaurace, vláda, demonstrace, Praha, Václavské náměstí, Hnutí PES, Úřad vlády České republiky, Jan Hamáček, ČSSD, Staroměstské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Johny Rambo

tak to má byt normalni lide chtěji normalně fungovat chodit do práce , ven , do škol , i na akce . já bych celoročně nechal jen roušky v obchodech , MHD , lekarnach , na poštach , nemocnicich a dal bych to nerešil . pač v roce 1995 kdy cele česko zashla chřipková pandemie zemřelo na ni 100 tisice obyvatel a zavřeli se jen školy tak tady stoho nikdo nedělal nějaky divadlo jak z nějakeho covidu ! to ale byli ve vladě normalni lide !!! a duchodci tolik nepindali a zasadně tu dubu nebyli ani socialni sitě takže media nemohli strašit občani jak dnes !

Neděle, 31. ledna 2021, 18:30Odpovědět

Stovky lidí na Václavském náměstí demonstrovaly proti omezením  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.