Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Inspektoři zakázali prodej nebezpečné teplákovky. Dítě se v ní může uškrtit

Česká obchodní inspekce zjistila na českém trhu dětskou teplákovku, která může být pro děti nebezpečná. Jedná se o teplákovou soupravu značky Yvon Fashion, která nesplňuje požadavek na bezpečnost dětských oděvů. Pokud se při obvyklém používání tohoto výrobku utáhnou šňůry v oblasti hrdla dítěte, může dojít k následnému uškrcení.

Teplákovka, kterou ČOI zajistila, je určena šestiletým dětem. Soupravu tvoří mikina s kapucí černé barvy s různými aplikacemi a tepláky černé barvy s růžovou aplikací. Na přední straně mikiny jsou zažehleny nápisy NEW YORK UNIVERSITY 1986, REDCORNER CLUB, ATHL.DEPY COLLEGE OF 1986. V horní části mikiny je nášivka s vyobrazením lva a textem CHAMPIONS 86. Na spodu mikiny je v pružném lemu nášivka s nápisy NEW YORK UNIVERSITY 1986, REDCORNER, CHAMPIONS. Mikina má v oblasti hlavy a krku kapuci, na které je zhotoven tunýlek s provlečenou funkční růžovou šňůrou s volnými konci pro stažení kapuce. Volné konce tkanic jsou zataveny proti roztřepení.

Tato dětská tepláková souprava, respektive mikina s kapucí nesplňuje požadavky na bezpečnost dle zákona o obecné bezpečnosti výrobků. „Oblečení určené pro malé děti nesmí být navrhováno, vyráběno nebo dodáváno se šňůrami na stažení nebo funkčními šňůrami v oblasti hlavy, krku nebo horní části hrudníku. Utažením šňůr v oblasti hrdla dítěte může dojít až k následnému uškrcení,“ uvedl mluvčí ČOI Jiří Fröhlich.

Tepláková souprava byla okamžitě stažena z prodeje. Správní orgán dále nařídil zpětné převzetí nebezpečného výrobku od spotřebitelů, kteří uvedený výrobek v kontrolované provozovně prokazatelně zakoupili.

Ohodnoť článek

Foto ČOI

Štítky tepláky, mikina, zákaz, nebezpečí, ČOI, Praha, šňůra, Česká obchodní inspekce, New York, Jiří Fröhlich

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Inspektoři zakázali prodej nebezpečné teplákovky. Dítě se v ní může uškrtit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.