Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Centrum Prahy dnes čeká další protest. Organizátoři očekávají přes tisíc demonstrantů

Na pražském Staroměstském náměstí se dnes odpoledne uskuteční demonstrace proti vládním opatřením, která souvisejí s koronavirovou pandemií. Svou účast na akci nazvané Otevřeme Česko přislíbila více než tisícovka protestujících. Dodržování veřejného pořádku i současných vládních nařízení budou v centru hlavního města kontrolovat dvě stovky policistů. Demonstraci svolala iniciativa za zachování provozu restaurací Chcípl PES.

Organizátoři shromáždění uvádějí, že vláda stávající situaci nezlepšuje, ale zhoršuje. Tvrdí, že se dokážou účinněji chránit sami. Nechtějí nadále respektovat opatření, která podle nich nejenže nefungují, ale zapříčinila "pandemii chudoby, nezaměstnanosti, krachujících firem a nevzdělanosti". Zároveň ovšem vyzvali účastníky, aby přišli v rouškách a aby se přizpůsobili poklidné atmosféře akce.

Na náměstí mají zaznít projevy zástupců podnikatelů v pohostinství, fitness trenérů, lékařů, maturantů či Podnikatelských odborů. Během dvouhodinového programu se chystá vystoupit také zpěvák Daniel Landa.

Na sociální síti facebook slibovalo den před konáním akce svou účast 1500 lidí, dalších 4200 lidí projevilo o demonstraci zájem. Policie na místo vyšle zejména pořádkovou službu a také členy antikonfliktního týmu.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky protest, koronavirus, vláda, demonstrace, Praha, Hnutí PES, Česko, Staroměstské náměstí, Daniel Landa, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pepa Rothbauer

Jana Dole vis ze jsi nevyzpytatelna krava? ne? tak ti to rikam

Čtvrtek, 14. ledna 2021, 21:28Odpovědět

Pepa Rothbauer

je to spravny at mocipani vidi ze nejsme takovy blbci jaky z nas delaji je takovy prislovi tak dlouho budou hazat klacky pod nohy az jeden zvednem ale pak to bude vesely

Čtvrtek, 14. ledna 2021, 21:24Odpovědět

Nina Verdigová

Koronavir tu je, a pravděpodobně i stále bude. Jenže tímhle tempem nebude nic jiného. Jak dnes žijeme? Nikam se nesmí, nic nefunguje, děti nechodí do školy ani se nesocializují, lidé přicházejí o práci, podniky krachují. Jak to tu asi tak bude vypadat za další roky s koronavirem? Ekonomika na nule, přibudou exekuce a insolvence a z nás bude národ nevzdělanců. Naprosto souhlasím s panem Klausem starším: Lidé si musí vypěstovat imunitu. Dřív si ji pěstovali také a jen tak něco je neskolilo. Dnes jsou lidé zhýčkaní z moderní medicíny, berou léky kolikrát i na hlouposti, imunita nula. Já si koronavirem prošla také, měla jsem střední průběh. Ano, bylo mi zle, ale komu by nebylo se 40tistupňovýma horečkama? Můj děda má nemocné průdušky a plíce, přesto koronavir přežil. Lidé se musí naučit prostě žít s další nemocí řádící mezi námi. Někteří to nepřežijou, bohužel. Ale stejně tak někteří lidé nepřežijí chřipku nebo zápal plic. A kam se poděly ty nemoci, kterých jsme se před Covidem tak báli? HIV, rakovina..? V TV nám ukazují jen ty nejhorší případy, aby se šířila panika, ale to, že většina populace si Covidem prošla a ani o tom neví, to už se nikde nedozvíte. Vládní opatření postrádají smysl. Posilovny, kde je v místnosti max 20 lidí, se zavřou, ale narvané autobusy a vlaky jezdí dál. Lidé si nemají kde koupit oblečení pro sebe ani své děti, ani hloupé pravítko dětem nekoupí. Ne každý má doma internet. A kupovat boty a oblečení přes internet je dost na houby. Nastala doba, kdy obyčejná rodina s průměrným platem má sotva na jídlo. Zamyslete se nad tím, proč ti lidé vlastně demonstrují, a za co. Za mě si tito lidé zaslouží obdiv za to, že vůbec mají chuť v téhle době ještě za něco bojovat. Já mám poslední dobou akorát tak chuť hodit si mašli!!

Pondělí, 11. ledna 2021, 16:02Odpovědět

Kadla Plachá

Tak právě mi volala nevěsta, že jí tatínek pravděpodobně umírá. Nemohli by mu zachránit život demonstranti, když Babiš za všechno může?

Pondělí, 11. ledna 2021, 11:41Odpovědět

Jiřinka Jantošova

Moc bych těmhle lidem přála aby si vyzkoušeli ten nejtěžší průběh a já na neštěstí ho dostala a mohu říct lidi prosím chraňte se já myslela že už Vánoce s mou rodinou nebudu a už 3 měsíc stále se lečím a jen doufám že mě plíce nezradí měla obě a když pomyslím tu hroznou smrt udušením tak děkuji Andělům všem co se za mne modlili že jsem aspoň to zvládla i když nemám vyhráno stále jsou následky a taky jsem si myslela jak psali je to jen chřipka není je to hrůznéééé a doufám že 3 snímek 26.3 bude už ok a já už budu líp dýchat a nebát se

Neděle, 10. ledna 2021, 13:59Odpovědět

František Hutník

Myslím si že mávání transparenty a vyvolávání hesel nepomůže. Budou se za okny smát a myslet si něco o prdeli.

Neděle, 10. ledna 2021, 13:43Odpovědět

Goran Miloševič

Lidé by si měli ujasnit kdo bojuje proti COVIDu a kdo za COVID. Pokud nás někdo vrátí do situace bez roušek, s divadli a celkově normálním životem, tak to budou lékaři, sestry, zodpovědní lidé co se očkují a dodržují pravidla. Tady ta banda sice volá "zrušte opatření", ale svými činy hlasuje pro hlubší ekonomickou a pandemickou krizi. Dívejte se na to co lidé dělají, ne co křičí.

Neděle, 10. ledna 2021, 13:33Odpovědět

Marian Birka

Tak nám trochu mrzne, neuškodilo by je tam osprchovat !!!!!!!

Neděle, 10. ledna 2021, 12:50Odpovědět

Michaela Dušková

taky moc držim palce at už se konečně vratime k normalu bez roušek vyjit do společnosti do divadel na pěkny muzikal dat si dobre vino prostě život bez omezeni druhych at se vam to povede prosim

Neděle, 10. ledna 2021, 12:48Odpovědět

Lenka Bodiova

Držíme palce!

Neděle, 10. ledna 2021, 12:20Odpovědět

Hannah Lajka

Když se nemohu přidat, ta vám alespoň držím palce. Hlavně se nedejte vyprovokovat Hamáčkovými poskoky.

Neděle, 10. ledna 2021, 12:02Odpovědět

Ivana Heřmanová

To mně hlava nebere, na hory nesmíme ke kadeřníkovi také ne ale demonstrovat a shlukovat se při větším počtu můžeme?

Neděle, 10. ledna 2021, 11:43Odpovědět

Jana Dole

Vysoké pokuty jim dejte, idiotům. Chejne jsi blb.

Neděle, 10. ledna 2021, 11:18Odpovědět

Petr Chejn

Ano,už bylo dost Stbácko-komunistické vlády !!

Neděle, 10. ledna 2021, 11:11Odpovědět

Centrum Prahy dnes čeká další protest. Organizátoři očekávají přes tisíc demonstrantů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.