Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dnes začíná Tříkrálová sbírka. Kvůli koronaviru koledníky nahradí on-line kasičky

Dneškem začíná Tříkrálová sbírka. Tu od roku 2000 pořádá Charita ČR na pomoc lidem v nouzi. Kvůli epidemické situaci a nynějším opatřením proti šíření koronaviru nevyjdou však koledníci do ulic, jako tomu bylo v minulých letech. Lidé budou moct do sbírky přispět on-line libovolnou částkou, a to na webu trikralovasbirka.cz.

Organizátoři každoroční sbírky se letos rozhodli, že se koledovat v ulicích nebude nikde v republice. Lidé však budou moct přispět přes web nebo do pokladniček v charitních centrech, kostelech, na úřadech nebo v některých obchodech ve svých regionech.

trikralovasbirka.cz

Letos bude také koledování mimořádně prodlouženo do 24. ledna. V případě, že by se republika vrátila do čtvrtého stupně systému PES, mohli by se koledníci do terénu při dodržování opatření vydat. V tomto případě však bude záležet na rozhodnutí jednotlivých charit.

Tříkrálová sbírka je největší dobrovolnickou akcí v celém Česku. Loni se také díky tříkrálovému koncertu a ochotě koledníků pomoci vybralo rekordních 133 milionů korun. Do sbírky se zapojilo asi 75 tisíc dobrovolníku, zvlášť dětských koledníků.

Centrem Prahy prošel průvod s velbloudy. Upozornil na tříkrálovou sbírku

Centrem Prahy včera odpoledne za velkého zájmu lidí prošel tříkrálový průvod, připomněl konec Vánoc a upozornil na každoroční charitativní sbírku. V čele procesí tradičně vyjeli tři jezdci na velbloudech, odění jako mudrci, jak bývají...

Výtěžek ze sbírky každoročně putuje na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším potřebným, hlavně v regionech v místě sbírky. Asi desetina výnosu sbírky je každoročně určena také na humanitární pomoc v zahraničí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto trikralovasbirka.cz

Štítky církev, charita, sbírka, Tři králové, COVID-19, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes začíná Tříkrálová sbírka. Kvůli koronaviru koledníky nahradí on-line kasičky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.