Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Čekají nás bílé Vánoce? Podívejte se, jaké počasí předpovídají meteorologové

Čekají nás letos bílé Vánoce? To je otázka, na kterou chtějí znát odpověď každý rok snad úplně všichni. Letos by to na některých místech České republiky mohlo vyjít, půjde však jen o vyšší polohy. V Praze by na Štědrý den mělo být zataženo až oblačno s občasným deštěm nebo přeháňkami.

Štědrý den s přeháňkami a někde i s bouřkami

Den před Štědrým dnem, tedy 23. prosince, by mělo být podle předpovědi zataženo, na jihu republiky přechodně až oblačno, na většině území pak čekáme občasný déšť nebo mrholení. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat od 6 do 10 stupňů Celsia. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 7 až 11 stupňů, v Čechách dokonce na 13.

Předpověď na čtvrtek 24. prosince zní následovně. Na Štědrý den bude zataženo až oblačno, čekáme občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. K večeru postupně od severozápadu ubývání srážek. Sněžit by mělo jen v polohách nad 600 metrů. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat kolem 5 až 9 stupňů Celsia a nejvyšší denní od 6 do 10, během odpoledne čekáme od severozápadu ochlazování. Foukat bude jen mírný vítr.

Na svátky se ochladí

Na 1. svátek vánoční by se mělo razantně ochladit. 25. prosince by měla dorazit proměnlivá, převážně velká oblačnost se sněhovými přeháňkami, na horách se sněžením. Nejnižší noční teploty budou až na mínus 3 stupních, přes den naměříme až plus 3. Foukat bude mírný severozápadní vítr.

V dalších dnech by mělo sněžit jen ojediněle a čekáme proměnlivou oblačnost. V Čechách čekáme v nižších a středních polohách déšť. Nejnižší noční teploty klesnou k mínus 6 stupňům, přes den vystoupají na plus 4.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Estec Co.Ltd, Prague Hotel Operator

Štítky Vánoce, sníh, počasí, předpověď, Praha, Štědrý den, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čekají nás bílé Vánoce? Podívejte se, jaké počasí předpovídají meteorologové  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.