Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Pražští strážníci zachránili život opilému muži, který při kontrole přestal dýchat

Hlídka strážníků v neděli 13. prosince večer přispěla k záchraně muže, který pod vlivem alkoholu přestal dýchat a zůstal ležet na konečné tramvaje v Praze 11. Záchranáři pak muže převezli do nemocnice.

K ležícímu muži na konečnou tramvají Na Chobotě vyjížděla hlídka strážníků na základě oznámení na tísňovou linku. „Na výstupním ostrůvku strážníci našli nehybného muže, který měl pod sebou louži. Byl z něj silně cítit alkohol a na prvotní snahu o probuzení reagoval pouze pohybem ruky. Dalšího pohybu ale nebyl schopen,“ uvedla mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Převoz muže na záchytnou stanici nebyl z důvodu plné kapacity možný. „Při rozhodování, co s ním dál, hlídka zaregistrovala, že dotyčný přestává jakkoli reagovat, a to i na bolestivé podněty. Strážníci proto přivolali kolegy ze záchranné služby. Ještě před jejich příjezdem přestaly mužovy zornice reagovat na světlo, hrudník se nezvedal, tep na krku ani ruce nebyl hmatatelný,“ popsala mluvčí.

Strážníci okamžitě zahájili nepřímou masáž srdce. Po chvíli muž sice začal sám dýchat, ale během minuty opět přestal. Hlídka opětovně přistoupila k neodkladné pomoci. „Záchranná služba si muže, u kterého nebylo možné zjistit totožnost, přebírala ve stabilizovaném stavu,“ uzavřela mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky opilec, kontrola, záchrana života, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražští strážníci zachránili život opilému muži, který při kontrole přestal dýchat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.