Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

V Praze je více obyvatel. Za tři čtvrtletí tohoto roku přibylo asi 7200 lidí na 1,332 milionu. Je to však méně než vloni

V Praze za první tři čtvrtletí roku 2020 přibylo 7187 obyvatel. Celkově je v metropoli 1,332 milionu lidí. Přírůstek je však nižší než vloni za stejné období. Čísla vyplývají z údajů, které dnes zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ). Většinu přírůstku dlouhodobě tvoří lidé, kteří se do Prahy přistěhovali. Na růstu za letošní tři čtvrtletí se podílel i tzv. přirozený přírůstek, což je rozdíl mezi počty nově narozených a zemřelých lidí.

Přírůstek je letos o čtvrtinu nižší než vloni

V roce 2019 za tři čtvrtletí přibylo v Praze přes 10 tisíc obyvatel. Letos je tak přírůstek meziročně asi o čtvrtinu nižší. Metropole má i nadále jeden z nejvyšších nárůstů počtu obyvatel v celém Česku. Více lidí letos přibylo jen ve Středočeském kraji, a to zhruba 10 800 na 1,396 milionu. Praha zaznamenala i druhý nejvyšší nárůst obyvatel ze všech regionů v přepočtu na každých 1000 obyvatel.

Většina z nových obyvatel hlavního města přibyla tím, že se přistěhovala. Jedna se zhruba o 5500 lidí. Za první tři čtvrtletí letošního roku se do Prahy přistěhovalo 30 877 lidí a odstěhovalo se jich 25 398. Co se týče přirozeného přírůstku, tak ten činil zhruba 1700 lidí. V metropoli se narodilo 10 993 dětí a zemřelo 9285 lidí.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky Praha, obyvatelé, společnost, statistika, Český statistický úřad, Česko, Středočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze je více obyvatel. Za tři čtvrtletí tohoto roku přibylo asi 7200 lidí na 1,332 milionu. Je to však méně než vloni  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.