Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

VIZUALIZACE: Holešovice a Karlín spojí lávka HolKa. Stavbu dnes projednají radní

Pražští radní dnes projednají vypsání tendru na výstavbu lávky pro pěší a cyklisty z Holešovic do Karlína. Obě městské části lávka spojí přes ostrov Štvanice. Na programu je rovněž tendr na opravu přízemí Staroměstské radnice nebo vyúčtování letní kampaně na podporu turismu. Vedení města projedná také dotace pro městské části nebo majetkoprávní vypořádání.

Vítězný návrh lávky mezi Holešovicemi a Karlínem

Lávka usnadní pěším a cyklistům cestu na ostrov a zároveň bude dalším propojením mezi Holešovicemi a Karlínem, které od roku 2015 v létě zajišťuje také přívoz HolKa. Na podobu lávky město před časem vypsalo architektonickou soutěž.

Autory vítězného návrhu jsou architekti Marek Blank a Petr Tej. Konceptem mostu je prostorová křivka vinoucí se krajinou a reagující plynule na výškové a půdorysné požadavky zadání. Koncepce konstrukce mostu reaguje pokorně na panorama Prahy, na napojení na holešovický a karlínský břeh i na vítězný urbanistický návrh řešení ostrova Štvanice.

Architekti zvolili konstrukci, která nejde do výšky, nebrání chodcům a cyklistům v pohledech na město, vodu a stromy. Architektura mostu využívá minimalistického sochařského tvarosloví. Most by podle architektů měl být vyroben z ušlechtilého materiálu ultra-vysokohodnotného betonu s lesklým bílým mramorovým povrchem.

Ostatní návrhy jsou k nahlédnutí zde.

Projednání příspěvků organizacím a opravu Staroměstské radnice

Vedení města projedná vyplacení zhruba 8,36 milionu korun městským příspěvkovým organizacím jako kompenzaci za vouchery pro turisty. Cena za jeden bod se pohybovala od 60 do 184 korun. Jde o vyúčtování prvních tří měsíců programu, tedy od července do září 2020.

Tendr na opravu přízemí Staroměstské radnice zahrnuje opravy a úpravy technologických zařízení a rozvodů a rovněž vybavení nábytkem či audio a video technikou. Na programu jednání je také dotace pro Prahu 8 a 14 na opravu cyklostezek nebo dofinancování opravy mostu.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto IPR

Štítky stavba, jednání, radní, Holešovice, Karlín, Praha, lávka, oprava, cyklista, Staroměstská radnice, Štvanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIZUALIZACE: Holešovice a Karlín spojí lávka HolKa. Stavbu dnes projednají radní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.