Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Na Staroměstském náměstí probíhá demonstrace proti vládním opatřením

Na Staroměstské náměstí právě demonstrují proti vládním opatřením kvůli pandemii koronaviru fanoušci sportovních klubů, zejména příznivci fotbalu a hokeje. V okolí pražského Staroměstského náměstí hlídkují stovky policistů. Řadu policejních dodávek přistavili i k hlavnímu nádraží, kde se už hodinu před demonstrací shlukovaly skupinky převážně mladých lidí s českými vlajkami. V místě protestu jsou křídou nakreslené čtverce, každý vymezuje prostor pro dvacítku lidí. Více jich totiž pohromadě stát nemůže kvůli koronavirovým opatřením. Policisté krátce po třetí hodině začali demonstraci rozpouštět.

Část těžkooděnců se po ukončení demonstrace pokusila prolomit policejní kordon v okolí Václavského náměstí. Na místě zasahují ttaké policejní těžkooděnci.

Po třetí hodině odpoledne začali policisté demonstraci rozpouštět.

Na Staroměstském náměstí se sešlo více než dva tisíce lidí. Demonstraci pořádá spolek HON – Hnutí Občanské Nespokojenosti. Fanoušci chtějí podle prohlášení, kterým pozvali na demonstraci, dát stranou rivalitu mezi kluby a jednotně vyjádřit protest proti vládním opatřením. Demonstraci chtějí pojmout jako pokojnou protestní akci, na které se sejdou všichni shodně v černém, bez klubových symbolů na oblečení.

HON pořádal i pražskou demonstraci, na které se koncem září sešly stovky lidí. Před sídlem ministerstva zdravotnictví tehdy vyjadřovali nesouhlas hlavně s povinným nošením roušek ve vnitřních prostorách budov.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky demonstrace, protest, Staroměstské náměstí, koronavirus, vláda, pandemie covidu-19, Václavské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Eliska Dvorakova

Bylo mi líto těch policajtů. Určitě mají doma taky děti, které nechodí do školy. Muselo jim z toho být těžko.

Pondělí, 19. října 2020, 02:00Odpovědět

FOTO, VIDEO: Na Staroměstském náměstí probíhá demonstrace proti vládním opatřením  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.