Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Praze se uskuteční demonstrace proti vládním opatřením. Dorazí fotbaloví chuligáni

Na Staroměstském náměstí v Praze se tuto neděli 18. října uskuteční demonstrace proti opatřením, která zavedla vláda, aby zamezila šíření koronaviru v populaci. Akce se uskuteční paradoxně v době, kdy odborníci, média i politici vyzývají širokou veřejnost, aby se lidé potkávali jen v případech, které jsou nezbytně nutné.

Demonstraci pořádá spolek HON – Hnutí Občanské Nespokojenosti a na akci se chystají i fotbaloví chuligáni. Vlastimil Pechanec, který je odsouzeným vrahem, dokonce na Facebooku šíří plakát, na kterém muž míří baseballovou pálkou na Andreje Babiše a Romana Prymulu.

Podle serveru manipulatori.cz je HON neregistrované hnutí, které se již několikrát pokoušelo o stávku studentů. Úspěch však stávka neslavila. Hnutí HON se na Facebooku líbí například dezinformační projekt Raptor TV a ruská státní televize RT. Aktivity jsou pak podporované webem Zulice.cz Jana Čížka z SPD.

Policie o akci ví a chystá bezpečnostní opatření. „Aktuálně stále shromažďujeme informace o avizované demonstraci. Vše je zatím ve fázi příprav, ale každý den se dozvídáme nové informace, na základě kterých na neděli připravíme adekvátní bezpečnostní opatření,“ uvedla dnes odpoledne policejní mluvčí Eva Kopáčová.

Účast na demonstraci na facebookové události potvrdilo přes 5 tisíc lidí. Na poslední akci, kde lidé demonstrovali proti opatřením, se sešlo několik stovek lidí z celé republiky, neměli zakryté dýchací cesty a redaktorce Seznam Zpráv bylo za reportáž z demonstrace vyhrožováno.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook Vlastimil Pechanec

Štítky demonstrace, opatření, konspirace, Praha, Staroměstské náměstí, Facebook, Andrej Babiš, Roman Prymula, Jan Čížek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze se uskuteční demonstrace proti vládním opatřením. Dorazí fotbaloví chuligáni  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.