Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pocta Karlu Gottovi v O2 areně se přesouvá z prosince na červen. Výtěžek půjde na boj s leukemií

Oba koncerty Pocta Karlu Gottovi, které se měly konat letos v prosinci, odsunuli pořadatelé na červen příštího roku. Stalo se tak z důvodu nejistoty ohledně vývoje pandemie nemoci covid-19. Vstupenky z 15. a 16. prosince zůstávají v platnosti na 5. a 6. červen 2021. Původně se měl koncert konat pouze jeden, ale vystupenky se vyprodaly během chvíle, a proto pořadatelé přidali druhý koncert.

Zaznějí slavné písně za doprovodu Bandu Pavla Větrovce

Podobu vzpomínkové akce určil ještě za svého života sám zpěvák, který zemřel loni 1. října. Na obou koncertech zaznějí podle dřívějších informací Gottovy nejznámější a nejúspěšnější písně v podání hvězd české a slovenské populární hudby za doprovodu Bandu Pavla Větrovce.

Brzy bude mít premiéru také dokumentární film režisérky Olgy Malířové s názvem Karel. Autorka v něm celý rok natáčela Gottova vystoupení v Česku i v zahraničí. Předpremiéru pak snímek bude mít již tento pátek 18. září jako zahajovací film festivalu Febiofest.

Velmi nás toto rozhodnutí mrzí, jelikož víme, jak se příznivci mého manžela na tyto prosincové koncerty těšili a s jakou rychlostí byly vstupenky vyprodány. Protože nám jde především o zdraví nás všech, usoudili jsme, že přesunutí termínů bude přeci jen bezpečnější,“ uvedla k přesunutí termínu za agenturu Karel Gott Agency Ivana Gottová.

Výtěžek pomůže lidem s akutní leukemií

Výtěžek z koncertů bude věnován na podporu výzkumu v oblasti lymfomu a leukemie na I. interní klinice 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Všeobecné fakultní nemocnice v Praze na Karlově náměstí, kde se léčbě akutní leukemie podrobil i legendární zpěvák.

Ohodnoť článek

Foto facebook Karel Gott

Štítky Karel Gott, O2 aréna, pocta Karlu Gottovi, koncert, leukemie, O₂ arena, Pavel Větrovec, Febiofest, Ivana Gottová, Česko, Všeobecná fakultní nemocnice v Praze, 1. lékařská fakulta Univerzity Karlovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pocta Karlu Gottovi v O2 areně se přesouvá z prosince na červen. Výtěžek půjde na boj s leukemií  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.