Počasí dnes12 °C, zítra14 °C
Úterý 15. října 2024  |  Svátek má Tereza
Bez reklam

V Praze se zrychlí přisvětlování přechodů ze dvou let na půl roku. Ročně se osvětlí až 40 přechodů

Vyřizování požadavků zpravidla městských částí na přisvětlení přechodů pro chodce se díky nové smlouvě mezi pražským magistrátem a společnosti Technologie hl. m. Praha (THMP) zrychlí z původních plánovaných dvou let na půl roku. Doposud přechody přisvětlovala pouze Technická správa komunikací hl. m. Prahy (TSK). Z deseti až dvaceti přechodů ročně se nově osvětlí až 40 přechodů.

Rámcová smlouva je nastavena pro přípravu a realizaci přisvětlení 60 přechodů pro chodce, celkové maximální náklady činí přibližně 29 340 000 korun bez DPH do roku 2023. První výsledky budou vidět do půl roku.

Není nic důležitějšího pro bezpečnost chodců než dobře osvětlené a viditelné přechody. Příprava a realizace byla doposud čistě na TSK, kde požadavky přibývaly rychleji, než se stihly odbavovat,“ uvedl náměstek pro oblast dopravy Adam Scheinherr. Přechody tak zůstávaly neosvětlené a vznikaly třeba bizarní situace, kdy lampa určená k osvětlení již stála, ale třeba měsíc nesvítila. S tím by měl být podle náměstka Scheinherra konec.

Systémově to doteď nedávalo moc smysl. Vše bylo na TSK, včetně projektu a realizace, pak se osvětlení předalo do majetku kolegům z THMP. Teď budou jednodušší akce bez stavebních zásahů vyřizovat Technologie. Celý proces se výrazně urychlí a bude větší kapacita na více požadavků,“ dodal Scheinherr.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky přechod, Praha, osvětlení, Technická správa komunikací hl. m. Prahy, Pražský magistrát, Technologie hlavního města Prahy, Adam Scheinherr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze se zrychlí přisvětlování přechodů ze dvou let na půl roku. Ročně se osvětlí až 40 přechodů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.