Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Praze bylo odstraněno přes dvacet nelegálních billboardů. Město chce pokračovat

Veřejný prostor Prahy je dlouhodobě narušován nelegální reklamou. Technologie hlavního města Prahy (THMP) provedla o uplynulém víkendu akci, při které odstranila přes dvacet nelegálních venkovních billboardů z městských pozemků. V podobných akcích bude město i nadále pokračovat.

Možná šlo o majetek některé z předních reklamních agentur

Billboardy byly odstraněny na pokyn radního pro majetek Jana Chabra. „Jedná se o reklamní plochy, které neznámá osoba v posledních 14 dnech rozmístila po celé Praze. Nosiče byly rozmístěny bez jakéhokoli povolení, bez uzavřeni nájemních smluv a v rozporu se všemi předpisy platnými ve městě. Dotyčný vlastník tak zkusil na dnešní poměry nebývalou anarchii, kterou jako město nehodláme tolerovat. Je to stejné, jako kdyby si někdo na vašem pozemku postavil bez jakéhokoli povolení dům a začal ho dále pronajímat, aniž by splňoval jakékoli normy. Dané stavby navíc ohrožovali život i zdraví Pražanů. Tento reklamní terorismus rozhodne ve městě trpět nehodláme!“ uvedl Jan Chabr (TOP09).

Nelegální billboardy pracovníci THMP rozmontovali a uskladnili. Majitel nosičů není znám, ale po bližším ohledání by se mohlo jednat o majetek jedné z předních agentur poskytující venkovní reklamní plochy.

Některé billboardy téměř zasahovaly do silnice

Některé z billboardů tvořily nebezpečné překážky, protože zasahovaly téměř do silnice. „O víkendu tak vyjely dvě posádky THMP s nákladním autem s hydraulickou rukou a montážní plošinou, aby nelegální billboardy odstranili. Poslední takový nelegální billboard odstranili pracovníci THMP v pondělí, v podobných akcích však město hodlá pokračovat pravidelně,“ uvedl mluvčí magistrátu Vít Hofman.

22 nelegálních rozměrných billboardů bylo odstraněno za součinnosti THMP a městské policie. „Je neuvěřitelné, s jakou bezohledností byly některé nosiče reklamy umístěny takřka přímo ve vozovce. Řada z nich bránila rozhledu v křižovatkách, některé byly bez dostatečného ukotvení pouze zatlučené do trávníku několika kusy železa. Při nejbližším silném větru mohly zranit chodce nebo způsobit vážnou dopravní nehodu,“ uvedl předseda představenstva THMP Tomáš Jílek, který celý víkend na akci osobně dohlížel.

„Odbor hospodaření s majetkem hlavního města Prahy bude následně řešit přestupky v majetkoprávním vypořádání. Pokud se vlastníci přihlásí, městská společnost jim jejich majetek vydá po uhrazení veškerých nákladů, které s vyklizením městských pozemků souvisely,“ doplňuje ředitel odboru hospodaření s majetkem Jan Rak.

Ohodnoť článek

Foto pexels.com

Štítky billboardy, nelegální, reklama, odstranění, Praha, Technologie hlavního města Prahy, pozemek, Jan Chabr, TOP 09, Jan Rak, Vít Hofman, Tomáš Jílek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze bylo odstraněno přes dvacet nelegálních billboardů. Město chce pokračovat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.