Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Zoo Praha slavili Světový den želv. Návštěvníky čekal bohatý program

Ani tento víkend nebyl v pražské zoologické zahradě klid. Včera se tam uskutečnila náhradní oslava Světového dne želv, která byla původně plánovaná na květen.

Bohatý program přiblížil všechny druhy želv chovaných v Zoo a odehrál se hned na několika místech. Na děti čekala celá řada her o tematické odměny a zájemci si také mohli vyzvednout pas a samolepku pro celoroční soutěž Dny zvířat.

„Aktuálně chováme zhruba třicet pět druhů želv. Většinu se nám daří rozmnožovat a některé dokonce ve druhých a dalších generacích, což považujeme za velký úspěch,“ popsal chov želv kurátor plazů Petr Velenský. A právě do tajů chovu a života těchto plazů mohli návštěvníci v sobotu nahlédnout. Nejednalo se přitom pouze o všeobecné seznámení. Na soutěžních stanovištích „Putování za dinosauřími souputníky“ mohli nejen dětští návštěvníci po celý den získávat informace o nástrahách želvího rozmnožování, jejich potravě, evolučním vývoji či ohrožení.

Jedním z hlavních taháků sobotního programu bylo představení vzácného a kriticky ohroženého batagura tuntonga a jeho úspěšného odchovu právě v Zoo Praha. „V loňském roce se nám rozmnožení batagura povedlo vůbec poprvé a jako jediným v Evropě,“ dodal Velenský. Toto úspěšně odchované mládě mohou návštěvníci vidět v expozici Indonéská džungle. Všechny odměny za splněné úkoly nesly motiv ilustrace právě batagura.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Hamerník

Štítky ZOO Praha, želvy, děti, oslava, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Zoo Praha slavili Světový den želv. Návštěvníky čekal bohatý program  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.