Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Praha pronajme městské byty podporovaným profesím. Jde o učitele nebo strážníky

Pražští radní rozhodli o tom, že díky zvyšujícímu se tempu oprav bude v tomto roce dohromady možné obsadit až 470 bytů. Město chce pronájmem městských bytů za dostupnou cenu pomoci podporovaným profesím, rodinám a jednotlivcům v bytové nouzi a lidem s duševním onemocněním.

Byty hlavně pro učitele, strážníky nebo zdravotníky

45 procent bytů, které město bude mít tento rok k dispozici, bude pronajato zástupcům podporovaných profesí. Mezi ty se řadí jako jsou učitelé, strážníci nebo zdravotníci. 30 by mělo být pronajato rodinám v bytové nouzi s potřebou podpory, což jsou například rodiny z ubytoven), 15 procent bytů město vyčlení na podporu reformy péče o duševní zdraví, na níž hlavní město Praha spolupracuje, a 10 procent bytů bude pro jednotlivce v bytové nouzi. Zbytek bytů bude k dispozici seniorům nad rámec seniorských bytů, kterých má město téměř 750.

Počet sociálních bytů město navyšuje

Vedení Prahy se podle radního pro oblast bydlení a transparentnosti Adama Zábranského snaží o vyváženou bytovou politiku. „V době, kdy vznikla naše koalice, byla zhruba jen čtyři procenta městských bytů využita na sociální bydlení, což je žalostně málo. Proto počet sociálních bytů významně navyšujeme a zajišťujeme důstojné bydlení například rodinám z ubytoven. Zároveň ale nezapomínáme na pomoc podporovaným profesím, které jsou nezbytné pro fungování města,“ zdůvodňuje rozhodnutí Adam Zábranský.

Radní pro oblast sociální politiky a zdravotnictví Milena Johnová podle svých slov považuje za velmi důležité, aby město hledalo cesty k zajištění důstojného bydlení lidem ohroženým bytovou nouzí z důvodu nízkých příjmů, ke kterým patří mimo jiné i lidé závislí na nízkém starobním nebo invalidním důchodu. „Bydlení je základní podmínkou, aby mohly být uplatněny komunitní sociální služby, na jejichž rozvoji dlouhodobě pracujeme a které umožní znevýhodněným lidem zapojit se do běžného života,” dodává Milena Johnová.

Ohodnoť článek

Foto plzen.eu

Štítky pronájem, městské byty, profese, Praha, rodina, bydlení, Adam Zábranský, Milena Johnová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha pronajme městské byty podporovaným profesím. Jde o učitele nebo strážníky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.