Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Praha 12 láká na opravené posezení. Tamní lavičky září novotou

V Praze 12 zase bude o něco příjemnější posezení. Na Kamýku totiž opravili tamní lavičky. Ty nyní díky novému nátěru září novotou a lákají kolemjdoucí k ozkoušení.

Zástupci odboru životního prostředí spolu s místostarostkou Evou Tylovou slíbili letos na jaře obyvatelům Kamýku, že opraví tamní lavičky, na nichž bylo znát, že mají lepší část svého života už za sebou. „Všechny lavičky jsou jednou za 2 roky natřené a jsou vyměněna zničená prkna. Práce probíhají postupně. Na Kamýku jsme začali již loni na podzim. Lavičky na sídlišti Kamýk pro svůj špatný stav nelákaly k posezení. Není divu, některé byly staré více než 35 let, samozřejmě prkna byla postupně vyměňována, ale betonový základ zůstal," přiblížila pro Pražskou drbnu situaci místostarostka Eva Tylová.

Zástupci radnice tedy oblast spolu s místními obyvateli nejprve vloni na podzim prošli, zmapovali stávající stav a dohodli se, které lavičky vymění a které pouze opraví. Poté došlo k realizaci, jejíž výsledky můžete vidět na fotografiích.

Lavičky na Kamýku jsou umístěny ve velkých shlucích, kdy všechny nebyly plně využívány. „Na dvou místech jsme je již vloni vyměnili za sice menší počet, ale lépe umístěných, například do stínu. Letos opravujeme dalších 120 laviček," uvedla Tylová.

Posezení jsou postupně opravována i na dalších sídlištích. Třeba na sídlišti Na Beránku městská část nechala natřít 115 laviček a vyměnit asi 50 prken. Dřevěná prkna vydrží jen několik let navzdory údržbě. Proto vedení Prahy 12 plánuje ve větší míře využít materiál z recyklovaného plastu. „První jsme již objednali. Lavičky s prkny z recyklovaného plastu jsou instalovány například v Poděbradech u Labe. Jejich výhodou je, že se nemusí natírat a vydrží delší dobu než ta ze dřeva. Pomáháme tím i životnímu prostředí. Recyklovaný plast se totiž vyrábí ze směsného plastu, kterého je přebytek. Jeho využití pro mobiliář v obcích by pomohlo řešit přebytek směsného plastu, který z důvodů nevyužití někdy končí i na skládkách," uzavřela Tylová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MČ Praha 12

Štítky Praha 12, lavičky, oprava, posezení, Praha, Kamýk, Eva Tylová, plast, sídliště, Labe

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 12 láká na opravené posezení. Tamní lavičky září novotou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.