Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Sedmdesát procent Pražanů stráví dovolenou doma, ukázala anketa na Černém Mostě

Letní dovolenou bude 7 z 10 Pražanů trávit „doma“, hned třetina z nich vymění velkoměsto za kempování v přírodě. Současná epidemiologická situace přiměla drtivou většinu Čechů k přehodnocení plánů na letošní dovolenou. Podle červencové ankety mezi 1720 zákazníky Centra Černý Most plánují léto strávit v České republice více než dvě třetiny z nich.

Stále oblíbené kempování

Ačkoliv jsou hranice do řady oblíbených zahraničních destinací aktuálně otevřeny, většina respondentů se rozhodla na proměnlivou a nejistou situaci nespoléhat. Téměř 70 procent z nich stráví dovolenou v České republice. Kombinaci dovolené v tuzemsku i za hranicemi plánuje 28 procent Pražanů a pouze do zahraničí letos vyrazí jen tři ze sta.

Více než padesát procent respondentů volí k ubytování hotely či penziony. Letní prázdniny na chalupě ale i letos plánuje téměř každý třetí Pražan a stejné procento Pražanů letos vyrazí také kempovat – ať už do volné přírody bez přístupu k tekoucí vodě a elektřině, nebo pod stan do kempu.

Přípravy na výlety do přírody

Důkazem zvýšeného zájmu o dovolenou v přírodě jsou pečlivé přípravy. Čtyřicet procent respondentů se vybavilo funkčním outdoorovým oblečením. Stany, spacáky a karimatky potřebuje doplnit pětina respondentů a stejně je tomu i v případě zásoby trvanlivých potravin na cesty. Revize cestovní lékárničky čeká na 28 procent respondentů.

„Vyšší poptávku po outdoorové módě a kempingovém vybavení oproti loňskému roku registrují naši nájemci už od znovuotevření center po rozvolnění opatření. Z konkrétních produktů zákazníci více nakupují například softshellové bundy nebo kalhoty a obecně zboží s výhodným poměrem kvality, výdrže a ceny,“ přibližuje za Centrum Černý Most, kde anketa probíhala, Michaela Matlasová.

Nejčastěji respondenti před odjezdem na prázdniny pořizují ochrannou kosmetiku. Opalovací krémy, pleťová mléka i produkty na ochranu vlasů nechybí v prázdninové výbavě 4 z 5 Pražanů.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky turismus, anketa, Praha, Černý Most, příroda, Centrum Černý Most, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedmdesát procent Pražanů stráví dovolenou doma, ukázala anketa na Černém Mostě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.