Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pátek 25. října 2024  |  Svátek má Beáta
Bez reklam

Praha rozdělí 50 milionů korun. Půjdou na inovace v podnikání

Hlavní město rozdělí ve čtvrté výzvě takzvaných pražských voucherů 50 milionů korun. Určené jsou na inovační projekty, které mají za cíl rozvoj spolupráce výzkumného a podnikatelského sektoru. Dnes to řekl radní Vít Šimral (Piráti). O dotaci může zažádat jakákoliv firma do 250 zaměstnanců, která působí na území Prahy. Dřívější podmínka, aby se jednalo o mladou firmu, v této výzvě odpadla.

O podporu mohou do 17. září žádat projekty do 500 tisíc korun i do dvou milionů korun. Malé projekty bude muset z 25 procent spolufinancovat žadatel, u dražších projektů bude vyžadovaná spoluúčast poloviny ceny. Maximální výše dotace je dva miliony korun. Podpora bude vyplácena zpětně na základě dokladů, které předloží žadatel o dotaci.

Celkem Praha rozděluje ve čtyřech výzvách 480 milionů korun z fondů Evropské unie. Jednotlivé žádosti podnikatelů schvaluje podle Šimrala rada hlavního města, ty, které přesahují půlmilionový rozpočet, projednává na svém zasedání pražské zastupitelstvo.

Podnikatelům se začleňováním inovací budou pomáhat smluvené vědeckovýzkumné instituce, které budou dodávat výzkumnou kapacitu a know-how. Podle Šimrala se do výzvy jakožto projektový partner zapojily například České vysoké učení technické (ČVUT) a Česká zemědělská univerzita (ČZU) v Praze, které v projektu nabízejí expertizu v IT a technologiích.

V minulých letech mohli podnikatelé, jejichž malá či střední firma působila na trhu maximálně tři roky, získat podporu například na kreativní služby, mentoring nebo na pobyty v zahraničních inkubátorech. Zájem žadatelů byl podle Šimrala enormní. „Nyní vyhodnocujeme žádosti z roku 2019, hotovo by mělo být na podzim. Počítáme s tím, že alokace bude vyplacená celá," řekl radní.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky podnikání, dotace, inovace, Praha, projekt, Vít Šimral, Česká pirátská strana, Evropská unie, České vysoké učení technické v Praze, Česká zemědělská univerzita v Praze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha rozdělí 50 milionů korun. Půjdou na inovace v podnikání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.