Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kde sehnat literaturu na dovolenou? Pražské knihobudky jsou novým hitem

Teplé letní počasí vyloženě láká k tomu vzít si něco na čtení a vyrazit do parku odpočívat. V Praze 12 to usnadňují knihobudky, které se těší velké oblibě. Věnovat do nich výtisk z domova může kdokoliv.

Máte doma knihu, kterou jste už přečetli, ale je vám líto ji vyhodit? V knihobudce ji můžete vyměnit za jinou nebo ji tam jen nechat. Zařízení totiž slouží k bezplatnému půjčování a výměně knih. 

„Knihobudky najdete na několika místech, například na Sofijském náměstí a Komořanském náměstí, Na Beránku u Otavy, v areálu VOSA nebo u Kauflandu. Dvě jsme nechali předělat z bývalých telefonních budek, další vyrobili tvůrčí občané," uvedla místostarostka Prahy 12 Eva Tylová.

Pokud tedy máte doma v knihovně knížky, které byste chtěli poslat k dalším čtenářům nebo řešíte kam s knížkami z pozůstalosti, využijte knihobudky. Literaturu můžete nechat i v takzvané předávací polici. Jedna z nich už druhým rokem úspěšně funguje u OC Sázava, další je u Obzoru na Kamýku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MČ Praha 12

Štítky knihobudka, Praha 12, knihy, literatura, kniha, Praha, Eva Tylová, Kaufland, Sofijské náměstí, Otava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jonatan Pozoun

Knihobudky jsou super. Ale není to trend jen v Čechách, ale i ve světě, píší o nich třeba i na https://leakshare.org/little-free-libraries-allow-you-to-share-redundant-books-with-others/ Po celém světě se už dají najít knihobudky, už dvakrát jsem na ně narazil i v zahraničí, myslím, že lidi je často dělají sami od sebe, že to není jen na podnět nějakého úřadu

Pondělí, 9. listopadu 2020, 00:52Odpovědět

Kde sehnat literaturu na dovolenou? Pražské knihobudky jsou novým hitem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.