Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Knihobudka nebo šachy. Praha 11 připravuje prostor pro oddych a relaxaci

Prázdniny jako symbol nicnedělání? Neplatí to však úplně pro všechny, alespoň na Praze 11 se nelení. Včera tam zahájili regeneraci vnitrobloku mezi ulicemi Konstantinova a Černockého. Místní se mohou těšit na nový prostor určený k oddechu a relaxaci, který by měl v oblasti vzniknout.

V rámci úprav lokality budou odstraněny původní květníky a prostor zkrášlí nový trvalkový záhon. V nově vzniklém prostoru pro oddych a relaxaci budou umístěny dva šachové stolky a u sousední cyklostezky knihobudka. 

Šachové stolky by měly být umístěny pod stromy na štípaných dlažebních kostkách spolu s knihobudkou, která bude sloužit k bezplatnému půjčování či výměně knih. Využít ji bude moci kdokoliv ze zájemců.  "Prostor vhodně doplní mobiliář a čtyři cyklostojany z cihel. Úpravy se budou týkat i zeleně, která bude odborně ořezána tak, aby nebyla narušena celistvost porostu," uvedla tisková mluvčí Prahy 11 Anna Kočicová.

Lidé by mohli obnovený prostor využít k odpočinku patrně již toto léto. Předpokládaný termín dokončení prací totiž připadá na druhou polovinu července 2020.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook MČ Praha 11

Štítky Praha 11, knihobudka, šachy, Praha, relax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Knihobudka nebo šachy. Praha 11 připravuje prostor pro oddych a relaxaci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.