Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jak bude vypadat vánoční strom na Staromáku? Už se hledá jehličnatý krasavec

Do Vánoc zbývá necelý půlrok a organizátoři pražských vánočních trhů už se poohlížejí po vánočním stromu, který bude zdobit Staroměstské náměstí. Společnost Taiko soutěž vyhlašuje už po desáté. Lidé mohou tipy na jehličnany, které by se podle nich v době vánočních svátků dobře vyjímaly na Staroměstském náměstí, posílat až do poloviny září. Na toho, kdo nabídne vítězný strom, nebo na něj upozorní, čeká odměna 10 tisíc korun.

Jak by měl podle organizátorů vypada ideální strom? Zájem je o klasického jehličnatého krasavce, který bude vysoký 23 až 25 metrů a bude mít pravidelné větve a kmen. Firma dá přednost stromům, které jsou takzvaně přerostlé a svou výškou ohrožují své okolí, takže je nutné je pokácet z bezpečnostních důvodů.

Vánoční strom na Staromáku šel k zemi. Na větvích si pochutnají zvířata ze zoo

Dnes ráno byl ze Staroměstského náměstí odinstalován vánoční strom. Na jeho větvích si pochutnají zvířata z pražské zoologické zahrady. Trhy v Praze trvaly osmatřicet dní a byly zařazeny mezi TOP 5 v Evropě.

Loňský smrk pocházel z města Semily v Libereckém kraji. Vyrostl na soukromém pozemku na dosah Českého ráje, Krkonoš a Jizerských hor do výšky 22 metrů, uvedla společnost. Rok před tím byl strom přivezen ze zahrady rodinného domu rovněž na Liberecku.

Kdo může poslat tip na pražský vánoční strom? Úplně kdokoliv. Tipy je možné posílat na stromy na veřejných i soukromích pozemcích, a to i v případě, že soutěžící není vlastníkem. Strom se může nacházet kdekoliv v republice, ale musí se k němu v případě výběru dostat těžká technika.

Vánoční trhy začnou za pět měsíců

Vánoční trhy na Staroměstském náměstí začnou podle firmy za pět měsíců. „Na přípravě trhů začínáme pracovat, budeme proto velmi rádi, když nám lidé začnou posílat svoje tipy," uvedl provozní ředitel společnosti Petr Hozák. Vítěze chtějí organizátoři trhů vybrat 1. listopadu, strom se má letos rozsvítit v sobotu 28. listopadu.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky vánoční strom, Staroměstské náměstí, Praha, vánoční stromek, strom, Vánoce, vánoční trhy, Liberecký kraj, Semily, Krkonoše, Český ráj, Jizerské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak bude vypadat vánoční strom na Staromáku? Už se hledá jehličnatý krasavec  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.