Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

FOTO: Chuchle Arena Praha má novou dominantu. Je jí sedmimetrový ocelový žralok

Majitelé Chuchle Areny Praha v uplynulém týdnu představili investice do areálu a odhalili novou sochu žraloka z dílny sochaře Michala Gabriela, která se stala novou dominantou Chuchle Areny Praha. Závodiště ve Velké Chuchli vlastní rodina Radovana Vítka, který je druhým nejbohatším Čechem a největším realitním magnátem v České republice.

Sedmimetrový žralok jako symbol síly a odvahy

Díky stamilionovým investicím se v areálu závodiště ve Velké Chuchli výrazně zmodernizovalo nejen zázemí pro jezdce i návštěvníky, ale vznikl zde i prostor pro parkury nebo třeba designový hotel přímo v tribunách. Cílem majitelů je přivést do areálu také kulturu, a tak se novou dominantou závodiště stala sedm metrů dlouhá ocelová socha žraloka od českého umělce, akademického sochaře profesora Michala Gabriela.

Chuchle Arena Praha se prezentuje jako moderní areál, který žije kulturou a má za cíl návštěvníky překvapovat, inspirovat a také obohacovat. Žralok, jehož socha nově zdobí parkurovou zónu, je symbolem síly a odvahy. „Přesně to bylo potřeba, když se noví majitelé rozhodli závodiště, které bylo v technickém rozkladu, převzít a zavázat se k tomu, že z něj vytvoří multifunkční, společensko-kulturní a samozřejmě sportovní areál na světové úrovni. Je pro nás navíc důležité, že dílo pochází od českého sochaře, protože právě českým umělcům chceme dát v Chuchli příležitost," ředitel Chuchle Areny Praha Martin Peck​a.

Investice za 277 milionů korun

Poslední dva roky ve Velké Chuchli znamenaly podle majitelů obrovské změny a tvrdou práci. „Počínaje zimou roku 2018, tedy ihned po vstupu nových majitelů, byly zahájeny stavební a jiné práce. Jejich dosavadní objem činí za toto relativně krátké období celkem 277 milionů korun," pověděl Martin Pecka. „Velký důraz při výběru všech dodavatelů klademe na to, aby byli lokální a podporovali jsme tak české firmy," dodal.

Vybudován byl například úplně nový parkurový areál uprostřed oválu dostihové dráhy. „Hledali jsme moderní řešení, které neovlivní dostihový provoz, a naopak jej vhodně doplní. Dosavadní celková investice do tohoto úseku dosáhla k hranici 110 milionů korun. Nově zbudovaná infrastruktura má navíc využití nejen u parkurů, ale i u dalších akcí," upřesnil Martin Pecka.

Změny probíhají i ve vnitřních prostorách

Změny a opravy probíhají i v interiérech. V roce 2018 proběhla renovace malé sázkové haly a restaurace. Na sezonu 2019 pak byly připraveny nové salonky pro návštěvníky dostihů v pátém patře a prostor Derby Club Prague. Letos v zimě byly dokončeny hotelové pokoje po rekonstrukci původní ubytovací části, která byla v naprosto dezolátním stavu. Ubytování v designových pokojích nyní neslouží pouze pro jezdce, ale i pro každého, kdo chce nevšední ubytování zažít. Rekonstrukcí prošly dále také stáje a zázemí pro závodníky, tedy například šatny žokejů a dostihové vážnice.

Do budoucna bez investic

Další investice podle Pecky nepřicházejí v úvahu. „Stále totiž není vyřešená situace ohledně pozemků, a to nám další rozvoj areálu zásadně znemožňuje," uzavřel.

V současné době aktivně v areálu trénují a závodí dostihoví rovinoví koně, své tréninkové sídlo zde mají dva jezdecké oddíly Městské policie Praha, konají se zde pravidelně klusácké dostihy a turnaje polo a od roku 2019 i parkurové závody. Aktivně zde působí Střední škola dostihového sportu a jezdectví, která využívá všechny původní i nové tréninkové a závodní plochy. Na děti je pamatováno i ve vlastním provozu závodiště, od minulého roku je zde provozována jezdecká akademie pro začátečníky i pokročilé.

Ohodnoť článek

Foto Facebook Dostihy Velká Chuchle

Štítky Velká Chuchle, závody, koně, Chuchle Arena Praha, žralok, Praha, žraloci, investice, socha, Michal Gabriel, Radovan Vítek, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Chuchle Arena Praha má novou dominantu. Je jí sedmimetrový ocelový žralok  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.