Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Veselé zástěrky vykouzlí úsměv na tváři dětem v Thomayerově nemocnici

Pobyt v nemocnici obvykle není příjemnou záležitostí pro dospělé, natož pro děti. Umělecká a módní návrhářka Marie Zelená se proto rozhodla malým pacientům tuto zkušenost zpříjemnit. Ve spolupráci se společností Hedva, a.s. z Moravské Třebové připravila speciální zástěry s nápaditými obrázky. Spolu s omalovánkami je věnovala zdravotním sestrám z dětské neurologie pražské Thomayerovy nemocnice.

Usmívající se sluníčko a modrý mráček

Cílem je pomoci dětem odbourat nebo aspoň zmírnit strach z vyšetření, přivést je na jiné myšlenky. Navázat důvěru k lékařům a sestrám, které si takové oblečení obléknou a povídají si s dětmi o tom, co se podle nich může na jednotlivých obrázcích odehrávat," přiblížila hlavní motivaci návrhářka Marie Zelená.

Na zástěrách jsou vyobrazeny jednoduché příběhy zvířátek nebo dopravních prostředků. „Máme 25 druhů různých obrázků.  Díky tomu má na oddělení každá sestřička nebo lékař odlišný motiv. Na žádné veselé zástěrce přitom nechybí usmívající se sluníčko, které září, a také malý modrý mráček," doplnila Zelená.

Na tvorbě zástěry spolupracovaly děti návrhářky

Samotné zástěry jsou vyrobeny ze speciálního prodyšného materiálu, který je určen pro zdravotnická zařízení a splňuje rovněž technická a hygienická kritéria. Na jejich tvorbě se podílela jak návrhářčina dcera Martina, tak vnoučata Tomáš a Eliška, která dávají odmalička podněty, co by se ostatním dětem mohlo líbit.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Thomayerova nemocnice

Štítky nemocnice, zástěry, děti, neurologie, Thomayerova nemocnice, zástěra, obrázek, Hedva, Moravská Třebová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Veselé zástěrky vykouzlí úsměv na tváři dětem v Thomayerově nemocnici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.