Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Místo Matějské se v Holešovicích otevře Zábavné městečko. K dispozici bude 15 atrakcí

Na výstavišti v pražských Holešovicích se 12. června otevře Zábavné městečko. K dispozici bude 15 atrakcí, které budou v provozu do 6. září. Za vstup na jednotlivé atrakce lidé zaplatí od 30 do 150 korun. Platit budou bezpečnostní opatření. Novináře o tom dnes informoval organizátor Václav Kočka mladší. Akce má částečně nahradit letošní Matějskou pouť, která kvůli vládním opatřením vůči koronaviru skončila o měsíc dříve, než bylo plánováno.

„Jelikož Matějská pouť musela takto nečekaně brzy skončit, rozhodli jsme se pozvat holandské atrakce, aby si všichni, kdo nestihli Matějskou pouť, mohli tyto atrakce užít nyní,“ uvedla Eva Kočková.

Letošní 425. ročník Matějské poutě začal 22. února. Pouť měla původně trvat do 13. dubna, ale kvůli pandemii koronaviru skončila 10. března.

Do Prahy se mimo jiné vrátí atrakce jako Super Mouse, 80metrový řetízkový kolotoč, strašidelný zámek nebo autodrom či skákací hrad. Organizátoři v Praze plánují představit i novinku - 60metrový kolotoč s názvem Airborne. Atrakce pro 32 osob se nyní ještě staví v Holandsku.

Atrakce budou v provozu denně. Od pondělí do pátku bude Zábavné městečko otevřeno od 12:00 do 20:00, o víkendu už od 10:00. Vstup do areálu bude zdarma. Návštěvníci by měli platit pouze za vstup na atrakce. Ceny jízd by měly být podle Kočkové stejné jako na letošní i loňské Matějské pouti, tedy 30 až 150 korun.

V Zábavním městečku budou podle Kočky platit přísná hygienická pravidla. Stroje budou jejich provozovatelé dezinfikovat po každé jízdě, u vchodu do areálu budou navíc návštěvníkům k dispozici dezinfekce v bezdotykových dávkovačích a jednorázové rukavice. Nutné bude ve frontách i na atrakcích dodržovat rozestupy a mít na kolotočích nasazené roušky.

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky zábava, pouť, atrakce, městečko, Holešovice, Praha, Matějská pouť, Václav Kočka, kolotoč, pandemie covidu-19, Nizozemsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místo Matějské se v Holešovicích otevře Zábavné městečko. K dispozici bude 15 atrakcí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.