Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zanedbaná Palmovka se promění. Městská část plánuje nové náměstí Bohumila Hrabala

O tom, že pražská Palmovka projde modernizací, jsme informovali již před nedávnem. Všechny podstatné informace k samotným změnám zjistí Pražané od včerejšího dne přímo u metra Palmovka, kde je přistaven informační kontejner. Návštěvníkům jsou k dispozici informace o plánovaných záměrech včetně map a vizualizací.

„Rušno bude na Palmovce především ve čtvrtek 11. 6. odpoledne, kdy se koná komentovaná vycházka s historikem architektury Petrem Kučerou. Na ni pak naváže veřejné setkání a plánovací workshop k budoucí podobě náměstí Bohumila Hrabala,“ přibližuje Petr Pelc, zastupitel městské části a koordinátor platformy Palmovka TEĎ.

Během celých dvou týdnů budou mít návštěvníci možnost přímo v informačním kontejneru zanechat své připomínky a podněty k budoucímu rozvoji Palmovky. Do 20. června zároveň probíhá online anketní průzkum a sběr podnětů k připravované územní studii. „Další možností zapojení je anketa o podobě umělecké instalace s připomínkou spisovatele Bohumila Hrabala, která má v budoucnu vzniknout přímo na Palmovce,“ dodává Pelc.

Proměně Palmovky dali zastupitelé zelenou na květnovém zasedání. Příprava zadání územní studie započala již před rokem.

„Územní studie je připravována v očekávání rozsáhlé stavební činnosti zejména v návaznosti na pokračující transformaci Karlína. Má být zárukou vzniku kontinuálně kvalitního městského prostředí,“ říká o studii radní Prahy 8 pro strategický rozvoj Tomáš Hřebík (Spojené síly pro Prahu 8).

A k čemu přesně územní studie slouží? Dokument bude podkladem pro změnu územního plánu. Zjednodušeně řečeno, veškerá budoucí výstavba v území se již bude řídit jasnými pravidly. Studie určí například veřejná prostranství, parky, uspořádání zástavby, výškové hladiny budov a další charakter území. Zadání se zaměřuje také na celkové dopravní zklidnění Palmovky. Obsah je ke zhlédnutí na webových stránkách palmovkaTED.cz.

Ohodnoť článek

Foto Praha 8

Štítky Praha, Palmovka, revitalizace, rozvoj, Praha 8, Bohumil Hrabal, městská část, Petr Kučera, Spojené síly pro Prahu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zanedbaná Palmovka se promění. Městská část plánuje nové náměstí Bohumila Hrabala  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.