Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIZUALIZACE: Podívejte se, jak bude vypadat tržnice v Holešovicích po rozsáhlé rekonstrukci

Pražská tržnice v Holešovicích projde v příštích 15 letech rekonstrukcí, která bude stát dvě až tři miliardy korun. Areál bude plnit funkci kulturní, obchodní i gastronomickou. Budou zde i kanceláře, supermarket a vznikne vyhlídková věž. Rozšířena bude možnost vstupu, vysázena nová zeleň a dešťová voda bude zachycována do podzemních nádrží. Tržnici bude provozovat samo hlavní město.

Město chystá miliardové investice. Přečtěte si, co bude s Pražskou tržnicí

Hlavní město investuje do opravy Pražské tržnice v Holešovicích v příštích 15 letech dvě až tři miliardy korun. Areál bude plnit funkci kulturní, obchodní nebo gastronomickou. Budou zde i kanceláře, supermarket a vznikne vyhlídková věž. Rozšířena...

„Chceme, aby to byl živý areál přístupný pro všechny věkové a příjmové skupiny a nabízel vhodný mix aktivit, ochodu, služeb, gastronomie či kultury. Máme zájem uchovat tržnici celistvou a plně pod kontrolou města," řekl náměstek primátora Pavel Vyhnánek (Praha Sobě) spolu s architekty, kteří vytvořili ekonomickou a urbanisticko-architektonickou studii.

Areál bude rozdělen do několika zón. „Základ je v maloobchodě, službách a gastronomii. Budovy nejsou monofunkční," uvedla Blanka Vačková, která spolupracovala na ekonomické studii, kterou si město nechalo udělat. Zrekonstruováno bude centrální korzo. Na něm budou mobilní stánky, infocentrum a v hale 29 tržiště s jídlem. Kromě gastroprovozu by se tu měly konat také konference a podobné akce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto JLL, CMC architects, 4ct

Štítky vizualizace, stavby, rekonstrukce, tržnice, Holešovice, Pavel Vyhnánek, Praha sobě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIZUALIZACE: Podívejte se, jak bude vypadat tržnice v Holešovicích po rozsáhlé rekonstrukci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.